"Доки над гордим Азовом сонце встає" — Вакарчук дав імпровізований концерт на ЧАЕС із закликом врятувати Маріуполь

"Доки над гордим Азовом сонце встає" — Вакарчук дав імпровізований концерт на ЧАЕС із закликом врятувати Маріуполь

"Доки над гордим Азовом сонце встає" — Вакарчук дав імпровізований концерт на ЧАЕС із закликом врятувати Маріуполь
. Вакарчук виступив у Чорнобилі на підтримку Маріуполя, фото: Святослав Вакарчук

Український громадський діяч, музикант та лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук виступив у Чорнобильській зоні перед працівниками АЕС, звертаючись до світових лідерів із закликом врятувати людей Маріуполя.

"Всі знають про жахіття Чорнобиля 1986 року. Ці люди працюють тут для того, аби така трагедія більше ніколи не сталася: в Україні або іншій країні. Але інша трагедія відбувається прямо зараз в Маріуполі. Люди там, як військові, так і цивільні, оточені російської армією і знаходяться в абсолютно нестерпних умовах. Нам треба витягнути їх звідти", — сказав Вакарчук.

Звертаючись до урядів світових країн, він попросив зробити все можливе, щоб процедура екстракції була здійснена.

"Вони потрібні нам живі. Вони всьому світу потрібні живі", — додав музикант.

Наостанок лідер "Океан Ельзи" заспівав пісню "Місто Марії", присвячену Маріуполю та Азову.

Що відомо

  • Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що російські окупаційні війська продовжили штурмувати "Азовсталь". Вони намагаються блокувати виходи з підземних переходів підприємства.
  • Серед українських захисників, які боронять територію заводу Азовсталь у Маріуполі, майже половина мають тяжкі поранення.
  • 11 травня заступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що деблокада Маріуполя військовим шляхом наразі не можлива.
  • Маріуполь перебуває в блокаді російських військ із початку березня. Українські військові тримають оборону на території комбінату "Азовсталь". Тільки за добу 10 травня російські війська здійснили 38 авіанальотів на "Азовсталь".
  • Петиція дружини командира полку "Азов" Катерини Прокопенко до генсека ООН Антоніу Гутерреша із закликом застосувати процедуру еxtraction для українських військових, які заблоковані на Азовсталі в Маріуполі, набрала понад 1 млн підписів.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 79. Текстовий онлайн

"Ще з 2014 року ясно, що Росія розуміє тільки грубу силу" — інтерв’ю з головою представництва ЄС в Україні

Підписуйтесь на розсилку Суспільного — головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок