На Київщині побудують два житлових комплекси для тих, хто втратив домівки. Що відомо

На Київщині побудують два житлових комплекси для тих, хто втратив домівки. Що відомо

На Київщині побудують два житлових комплекси для тих, хто втратив домівки. Що відомо
. Анна Шевченко біля свого будинку в Ірпені, під Києвом, 3 травня 2022 року. Фото: АР

Найближчим часом в Ірпені та Бородянці Київської області роспочнеться спорудження житлових комплексів для людей, які втратили оселі внаслідок російської військової агресії.

Про це повідомив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко.

За його словами, передбачається, що площа кожного комплексу становитиме 50 тисяч квадратних метрів і там буде від 900 до 1000 квартир та соціальна інфраструктура.

"Київська обласна військова адміністрація вже розробила проект будівництва житлового комплексу із соціальною інфраструктурою орієнтовною житловою площею 50 тисяч квадратних метрів для людей, які втратили свої оселі", – зазначив Тимошенко.

Окрім цього у Дмитрівці за місяць планують побудувати будинок для рідних загиблого під Ізюмом українського військового.

"У селі Дмитрівка у межах пілотного проекту з відновлення зруйнованого житла зводять новий будинок для рідних загиблого під Ізюмом українського воїна, оселю якого у Дмитрівці знищили російські окупанти", – розповів заступник голови ОП.

Що відомо

  • В Ірпені Київської області внаслідок активних бойових дій після вторгнення Росії в Україну непридатними для проживання визнали 37 багатоквартирних будинків. 17 із них демонтують найближчим часом.
  • На відбудову Ірпеня потрібно 1 мільярд доларів — повідомила депутатка Ірпінської міської ради Віолетта Дворнікова.
  • Укрзалізниця наступного тижня передасть в Ірпінь кілька спальних вагонів, в яких зможуть розміститися до 200 місцевих жителів, які втратили житло внаслідок російської агресії.
  • В Ірпені відкрили наметове містечко для людей, які втратили житло через війну.
На початок