На відбудову Ірпеня потрібно 1 мільярд доларів — депутатка

На відбудову Ірпеня потрібно 1 мільярд доларів — депутатка

На відбудову Ірпеня потрібно 1 мільярд доларів — депутатка
. Фото: АР

Приблизно 850 мільйонів доларів потрібно для відбудови житлових будинків в Ірпені. Ще близько 150 мільйонів – для відновлення інфраструктури.

Про це під час пресконференції повідомила депутатка Ірпінської міської ради Віолетта Дворнікова.

"Тобто ми говоримо про 1 мільярд доларів на відновлення життєдіяльності міста", – сказала депутатка.

За її словами, загалом місто зруйноване на 75 відсотків. 875 будівель повністю зруйновані, 2738 – частково зруйновані. У 8651 будинку – незначні ушкодження.

Дворнікова розповіла, що до міста вже повернулися понад 26 тисяч жителів, водночас більше 10 тисячі людей залишилися без житла.

“Нас відвідують дуже багато представників української влади та усього світу. Різноманітні фонди хочуть нам допомогти. У нас залишились без житла понад 10 тисяч людей, не залишилось жодної школи та садочка, які можуть приймати дітей", – зазначила депутатка Ірпінської міськради.

Що відомо

  • Українські військові 28 березня звільнили місто Ірпінь Київської області від російських військ.
  • Під час російської окупації Ірпеня загинули щонайменше 200 мирних мешканців міста.
  • Через неможливість провести безпечну евакуацію, люди вимушені були лишатись у підвалах, в місті не було зв'язку. Згодом евакуацію організували саме від мосту в Романівці, однак росіяни обстрілювали шлях, яким люди йшли до евакуаційних автобусів.
  • 11 квітня через річку Ірпінь в Романівці замість зруйнованого запрацював тимчасовий насипний міст, що з'єднує Ірпінь, Бучу, Гостомель та Ворзель з Києвом. Його звели за 5 днів.
  • Мер Ірпеня Олександр Маркушин повідомив, що жителі міста, які виїхали, скоро зможуть повернутися додому. Ірпінь підключено до електромереж на 80 відсотків. Водопостачання відновлено майже повністю.

Читайте також

Як забезпечуватимуть житлом тих, хто його втратив на Київщині. Що пропонує влада

На початок