Сергій Гайдай розповів про ситуацію в Луганській області

Сергій Гайдай розповів про ситуацію в Луганській області

Сергій Гайдай розповів про ситуацію в Луганській області
. Фото: Луганська ОВА

Третій місяць Луганщина стримує величезну навалу, і вона не може пройти невеличку частину області. Про це розповів начальник Луганської обласної адміністрації Сергій Гайдай.

Про власну Чернобаївку

"Вся ця російська армія, яка містить свіже мобілізованих з "ЛНР", регулярну частку, кадирівців та приватну компанію "Вагнер" - все це зараз знаходиться у нас і вся ця навала не може пройти невеличку частину області за три місяці", — розповів у відео на своїй сторінці у Фейсбук Сергій Гайдай.

Він повідомив, що на Луганщині з'явилася своя Чорнобаївка - Білогорівка. Три доби поспіль наші захисники руйнують понтонні переправи росіян. Десь 80 одиниць важкої техніки підбито. Десятки загиблих військових.

"Зараз дають їм накази йти знову в атаку, але вони відмовляються. Вчора цілий батальйон відмовився йти в атаку, тому що вони розуміють що вони підуть на смерть", - додає керівник військової адміністрації.

За його словами 12 квітня наші війська збили гелікоптер. Потопили військову “Плоскодонку”, за допомогою її намагалися переправу робити.

"До речі хлопцям ми отримали сьогодні від литовських друзів коліматори, дуже міцні броніки. Отримали автомобілі, переважно дизель, бо з бензином зараз є певні проблеми", — каже Сергій Гайдай.

Про зв'язок та роботу служб

В області є проблема зі зв'язком через розбиті підстанції, відсутність доступу до  ретрансляторів.

"Ми користуємось ""Старлінками" - є у нас зв'язок. Але якщо щось терміново, у нас працюють волонтери, ДСНС, поліція - звертайтесь. Ми зараз налагоджуємо нормальну роботу з наповнення ємностей, яки ми доставили під воду. Розвозити воду будуть місцеві комунальні автомобілі й ДСНС", — розповів керівник військової адміністрації.

Він обіцяє, що й надалі будуть завозити в міста Луганщини гуманітарні набори, воду, займатися евакуацією.

Також він розповів про героїв, хто залишився та допомагає в Луганській області. Це військові, працівники ДСНС, поліцейські.

"Кожен лікар — герой, кожен волонтер — герой сьогодні. Кожна поїздка в кожний населений пункт для мене героїчна. Кожен керівник військово-цивільної адміністрації, який залишився на місці, який займається координацію волонтерських рухів, операцією з гуманітарними вантажами, вони так саме герої. Кожен комунальний працівник, який допомагає, виходить робить свою роботу - він так саме. І таких героїв дуже багато", —підсумував Сергій Гайдай.

Що відомо

  • Луганщина без води та світла
  • Російські військові штурмують Гірську та Попаснянську громади: зруйновано майже 60 будинків
  • Через бойові дії на Луганщині знищені майже всі об'єкти критичної інфраструктури. В області відсутня електрика та водопостачання.
  • У Луганській області, російські військові втратили близько 70 одиниць техніки, в районі понтонної переправи через Сіверський Донецьк, яку неодноразово обстрілювали українські військові.
  • Упродовж 12 травня військовослужбовці угруповання Об’єднаних сил успішно відбили 18 атак армії РФ. Про це повідомили у штабі операції Об'єднаних сил.
  • Транспортування газу через ГВС "Сохранівка" та прикордонну компресорну станцію "Новопсков", що знаходяться на окупованій території Луганщини, з 07:00 11 травня 2022 року приймання газу до ГТС України у фізичній точці з’єднання "Сохранівка" здійснюватися не буде.
  • У Сєвєродонецьку від постійних обстрілів російської армії пошкоджено більш ніж половина житлового фонду міста, третина вже непридатна для життя.
  • 11 травня російські окупаційні війська 26 разів обстрілювали населені пункти Луганщини. Обстрілами зруйнували 24 будинки.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram та Viber

На початок