Російські війська можуть відмовитися від ізюмської осі — ISW

Російські війська можуть відмовитися від ізюмської осі — ISW

Російські війська можуть відмовитися від ізюмської осі — ISW
. Maks Levin

Російські війська можуть припинити зусилля з широкого оточення українських військ уздовж лінії Ізюм-Слов'янськ-Дебальцеве на користь поглибленого оточення Сєвєродонецька та Лисичанська.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни.

Аналітики ISW зазначають, що станом на 12 травня російські війська, ймовірно, контролюють майже все Рубіжне і, можливо, захопили Воєводівку на північ від Сєвєрдонецька.

В інституті зазначили, що найімовірніше, найближчими днями вони розпочнуть наземний наступ на Сєвєродонецьк або його околиці.

"Відносний успіх російських операцій у цьому районі в поєднанні з їх невдачею просунутися з Ізюма та помітним зниженням енергії цієї спроби просування свідчать про те, що вони, можливо, відмовляються від Ізюмської осі", — йдеться у звіті.

Зазначається, що інформація про те, що російські війська в Попасній просуваються на північ, у бік Сєвєродонецьк-Лисичанськ, а не на схід до траси Слов'янськ-Дебальцеве, підтверджують цю гіпотезу.

"Неясно, чи зможуть російські сили оточити, не кажучи вже про захоплення, Сєвєродонецьк і Лисичанськ, навіть якщо вони зосередять свої зусилля на цій значно зменшеній цілі", — зазначили в інституті.

Аналітики ISW наголосили, що, якщо росіяни припинять просування з Ізюма, українські війська зможуть зосередити свої зусилля на обороні Сєвєродонецька-Лисичанська або, у гіршому випадку, на прориві російського оточення і перехопленні контролю над цими містами.

Війна. Усі останні новини

Що відомо

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 79. Текстовий онлайн

Ми різні – відмінності російських та українських соцмереж

"Коли Україна переможе, Росія буде ослаблена" — інтерв’ю з заступницею помічника держсекретаря США

"Ще з 2014 року ясно, що Росія розуміє тільки грубу силу" — інтерв’ю з головою представництва ЄС в Україні

Підписуйтесь на розсилку Суспільного головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок