Транспортного сполучення між Сєвєродонецьком та Рубіжним більше не існує — Гадай

Транспортного сполучення між Сєвєродонецьком та Рубіжним більше не існує — Гадай

Транспортного сполучення між Сєвєродонецьком та Рубіжним більше не існує — Гадай
. Міст між Сєвєродонецьком та Рубіжним, фото: Telegram-канал Сергія Гайдая

Російські військові продовжують зосереджувати основні зусилля на встановленні повного контролю над Рубіжним. Зруйнований міст, який першим на Луганщині відбудували після вигнання окупантів у 2014 році. Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Він додав, що транспортного сполучення між Сєвєродонецьком та Рубіжним більше не існує. "Сподіваюсь, на короткий проміжок часу. За вісім років міст через річку Борова постраждав від окупантів вже вдруге. Спочатку у липні 2014-го і от тепер. Минулого разу вже в березні 2015-го міст відновили", — зазначив Гайдай.

Очільник Луганщини нагадав, що з літа 2014 року, коли Рубіжне, Сєвєродонецьк та Лисичанськ були визволені від російських окупантів, і до відкриття відбудованого об'єкта, всі охочі користувалися тимчасовою понтонною переправою, встановленою українськими військовими.

Що відомо

  • Російські військові штурмують Гірську та Попаснянську громади: зруйновано майже 60 будинків
  • Через бойові дії на Луганщині знищені майже всі об'єкти критичної інфраструктури. В області відсутня електрика та водопостачання.
  • У Луганській області, російські військові втратили близько 70 одиниць техніки, в районі понтонної переправи через Сіверський Донецьк, яку неодноразово обстрілювали українські військові.
  • Упродовж 12 травня військовослужбовці угруповання Об’єднаних сил успішно відбили 18 атак армії РФ. Про це повідомили у штабі операції Об'єднаних сил.
  • Транспортування газу через ГВС "Сохранівка" та прикордонну компресорну станцію "Новопсков", що знаходяться на окупованій території Луганщини, з 07:00 11 травня 2022 року приймання газу до ГТС України у фізичній точці з’єднання "Сохранівка" здійснюватися не буде.
  • У Сєвєродонецьку від постійних обстрілів російської армії пошкоджено більш ніж половина житлового фонду міста, третина вже непридатна для життя.
  • 11 травня російські окупаційні війська 26 разів обстрілювали населені пункти Луганщини. Обстрілами зруйнували 24 будинки.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram та Viber

На початок