В Україні на війні загинув громадянин Нідерландів

В Україні на війні загинув громадянин Нідерландів

ЗМІ
В Україні на війні загинув громадянин Нідерландів
. Фото: Unsplash

Під час бойових дій в Україні загинув 55-річний доброволець із Нідерландів Рон Воґелар. Це перший громадянин цієї країни, що загинув у російсько-українській війні.

Про це повідомляє нідерландське De Telegraaf із посиланням на родичів загиблого та його побратима.

За даними видання, Воґелар загинув 4 травня під час боїв під Харковом від ворожого артилерійського вогню. Міністерство закордонних справ Нідерландів повідомило, що не отримувало інформації про загибель нідерландця від України.

"Він ніколи не жалкував про своє рішення. Він був щасливий і відчував, що перебуває в правильному місці. Його командир сказав: "Він помер героєм", — повідомила донька Воґелара.

Точно невідомо, скільки громадян Нідерландів беруть участь у війні в Україні. За даними De Telegraaf, станом на середину березня йшлося про понад 70 нідерландців.

Кількість охочих долучитися до українського спротиву впала після удару по Яворівському полігону на Львівщині, де відбувалася підготовка іноземних добровольців. Тоді загинули не менш як 35 людей і ще 134 зазнали поранення, з них двоє з Нідерландів.

Війна. Усі останні новини

Що відомо

  • Як повідомляла "Русская служба Би-би-си", з початку війни в Україні загинули не менш як 15 іноземних громадян, передусім із Грузії та Білорусі.
  • У квітні стало відомо, що в полон до "ДНР" потрапили громадяни Великої Британії Ейден Еслін та Шон Піннер. Вони з'явилися на російському державному телебаченні та попросили обміняти їх на Медведчука. У британському уряді зазначили, що перебування їхніх громадян в Україні є незаконним і питанням обміну там не займаються.
  • Міністерство закордонних справ Великої Британії 28 квітня заявило, що один підданий Сполученого Королівства загинув в Україні під час бойових дій, а ще один зник безвісти. У британському МЗС не уточнили, за яких обставин загинув один із британців, але додали, що "невідкладно шукають більше інформації" щодо іншого зниклого.
  • Міністерство закордонних справ Хорватії 7 травня підтвердило, що російські військові захопили в полон його громадянина, який воював на боці Збройних Сил України в Маріуполі.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 75. Текстовий онлайн

Дві війни за життя. Спогади українців, які пережили Другу світову і тепер рятуються від Росії

“На вулиці повісили людожера. Люди стояли кілька діб і чекали цього” — щоденник киянки, яка пережила фашистську окупацію

"Коли Україна переможе, Росія буде ослаблена" — інтерв’ю з заступницею помічника держсекретаря США

"Ще з 2014 року ясно, що Росія розуміє тільки грубу силу" — інтерв’ю з головою представництва ЄС в Україні

Підписуйтесь на розсилку Суспільного — головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок