Христина Соловій присвятила нову пісню молоді, яка боронить Україну від ворога

Христина Соловій присвятила нову пісню молоді, яка боронить Україну від ворога

Христина Соловій присвятила нову пісню молоді, яка боронить Україну від ворога
. Фото: пресслужба Христини Соловій

Христина Соловій презентувала сингл “Я твоя зброя” сучасне продовження традиції пісень, які оспівують визвольні змагання. Демоверсію пісні артистка створила за десять годин до початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну.

"Пісня "Я твоя зброя" з’явилась буквально за кілька годин до того, як на нашу землю почали падати перші ракети. А от записати її я змогла тільки зараз. І для мене це одна з найважчих пісень. Я зробила демо за десять годин до російського вторгнення, а студійна версія з’явилась аж на другий місяць війни. Працювати над музикою було, мабуть, найважче за все моє життя і всю мою музичну практику", – розповіла Христина Соловій в ефірі шоу "Селекція" на Радіо Промінь.

"В останні мирні години я відчула тривогу і таке тремтіння, яке дало мені поштовх написати музику. Настрій пісні продиктовано життям в Україні з перманентною війною проти Росії останніх вісім років", – додала співачка.

Артистка присвячує нову пісню усім, хто взяв до рук зброю заради мирного майбутнього України.

"Це пісня про мрію, мрію про мир. І я присвячую її кожному, хто бере до рук зброю з метою відстояти Україну і право українців на омріяне життя. Ви несете мир. Ця пісня адресована молоді, яка вирішила взяти до рук зброю, щоб захистити нашу свободу і наше право на існування.

Ми мріємо жити спокійно і робити звичні для нас речі: гуляти мирним Києвом, їздити на море у вільний український Крим. Але мир можливий тільки після перемоги. І цією роботою я хочу підтримати своїх друзів, які зараз воюють, і всіх слухачів у час, коли війна стала останнім засобом виживання. І також дякую Андрію Балану, моєму другу по духу, за поштовх, віру і пекучі рядки, які лягли в цю пісню", – розповіла співачка в шоу "Селекція" на Радіо Промінь.

Саундпродюсером пісні виступив Павло Литвиненко, який працював зі співачкою над альбомом "Rosa Ventorum". Обкладинку до синглу створив Дмитро Грушківський.

Зараз співачка разом з Олегом Скрипкою, гуртами PATSYKI Z FRANEKA та B&B Project приєдналась до благодійного туру Європою “Дякуємо!”, який розпочався 5 травня концертом в місті Тулуза, Франція. Тур вдячності присвячений усім, хто підтримує Україну, допомагає українським біженцям та армії, підтримує українських дітей, які втратили батьків та відправляє медикаменти та обладнання до зруйнованих війною українських міст і сіл. На сьогодні благодійні виступи анонсовані також у Бельгії, Франції, Німеччині та Португалії.

Війна — усі останні новини

Читайте нас у Facebook: головні новини культури України та світу

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Ваші історії важливі для нас!

На початок