Генсек ООН оголосив про третій етап евакуації людей з Маріуполя. Йдеться лише про цивільних

Генсек ООН оголосив про третій етап евакуації людей з Маріуполя. Йдеться лише про цивільних

Генсек ООН оголосив про третій етап евакуації людей з Маріуполя. Йдеться лише про цивільних
. Генсек ООН Антоніу Гутерреш. Фото: aa.com.tr

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш заявив, що у Маріуполі, зокрема на заводі Азовсталь", розпочався третій етап евакуації цивільних осіб. На сьогодні звідти вивезли близько 500 цивільних осіб.

Про це він заявив під час засідання Ради Безпеки ООН 5 травня.

За його словами, з 29 квітня представники ООН і Міжнародного Комітету Червоного Хреста проводять складну операцію і координують свої дії з представниками РФ та урядом України. Очільник ООН поінформував, що під час першого етапу евакуації, який завершився 3 травня, із заводу "Азовсталь" вивезли 101 цивільну особу та ще 59 людей із сусіднього району. Під час другого етапу з Маріуполя та прилеглих районів евакуювали понад 320 мирних жителів.

"Триває третя операція, але наша політика – не говорити про деталі жодної з них до її завершення, щоб не підірвати можливий успіх. Наразі майже 500 цивільних отримали допомогу після того, як вони жили в умовах обстрілів, браку води та продовольства й санітарії", — повідомив Гутерреш.

Напередодні, 4 травня, президент Володимир Зеленський закликав ООН посприяти у вивезенні всіх поранених із заводу "Азовсталь" у Маріуполі, як цивільних, так і військових.

Війна. Усі останні новини

Що відомо

  • 5 травня полк "Азов" повідомив, що у Маріуполі російські військові штурмують "Азовсталь".
  • 3 травня до Запоріжжя прибула евакуаційна колона з людьми, які протягом двох місяців рятувалися разом з українськими військовими у підземних сховищах "Азовсталі" від бомбардувань та артобстрілів збройних сил РФ.
  • 1 травня президент Володимир Зеленський заявив, що з території заводу "Азовсталь" вдалось евакуювати сотню цивільних.
  • Маріуполь перебуває в блокаді російських військ із початку березня. Українські військові тримають оборону на території комбінату "Азовсталь", по якому російські окупанти продовжують завдавати бомбові удари. Там перебувають мирні жителі та українські військові.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 72. Текстовий онлайн

Продовольча безпека світу і війна: чи реально відновити експорт зерна з України

Ленд-ліз: як США допомагатимуть Україні перемогти у війні

Зруйнована "Мрія". Чи вигідно Україні відбудовувати знищений літак

Атаки Росії та перелаштування ринку. Які причини дефіциту пального і що далі

Підписуйтесь на розсилку Суспільного — головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок