Теплоелектростанція в Енергодарі припинила роботу через нестачу вугілля

Теплоелектростанція в Енергодарі припинила роботу через нестачу вугілля

Теплоелектростанція в Енергодарі припинила роботу через нестачу вугілля
. Фото з телеграм-каналу Дмитра Орлова

Запорізька теплова електростанція що знаходиться у тимчасово окупованому Енергодарі Запорізької області, припинила роботу через нестачу вугілля.

Про це повідомив міський голова Енергодара Дмитро Орлов.

За його словами, нестача вугілля відбулася через окупацію міста російськими військами, а також через постійні бойові дії на півдні України, в результаті яких були зруйновані об’єкти інфраструктури — мости та ділянки залізної дороги.

Орлов запевнив, що зупинка роботи ТЕС не призведе до проблем з отриманням комунальних послуг містянами. Світло, тепло і гаряче водопостачання в Енергодарі забезпечуватиме Запорізька АЕС. Втім, можливе зниження температури гарячої води на кілька градусів.

Персонал теплової станції тимчасово переведений на вимушений простій.

Що відомо

  • Теплова електрична станція ДТЕК Запорізька ТЕС входить до складу АТ "ДТЕК Дніпроенерго", яке володіє ліцензією на виробництво електричної та теплової енергії. Електростанція розташована на території Запорізької області в 140 км на південь від обласного центру м. Запоріжжя та у 3 км від м. Енергодар.
  • Перша черга електростанції складається з двох енергоблоків по 300 МВт та двох енергоблоків по 325 МВт. До складу другої черги електростанції входять два енергоблоки потужністю 800 МВт.

Підписуйтеся на Суспільне Запоріжжя у Viber або в Telegram

На початок