Українці через війну втратили майже 90 тисяч автомобілів на 1,3 млрд доларів

Українці через війну втратили майже 90 тисяч автомобілів на 1,3 млрд доларів

Українці через війну втратили майже 90 тисяч автомобілів на 1,3 млрд доларів
. AP Photo / Pavel Dorogoy

З початку повномасштабної війни українці втратили щонайменше 89, 5 тисяч легкових автомобілів, вартість яких оцінюється загалом у 1,3 мільярда доларів.

Про це свідчить аналіз проєкту "Росія заплатить".

Зазначається, що станом на 2 травня загальна сума прямих задокументованих збитків інфраструктури становить майже 92 мільярди доларів. За останній тиждень прямі втрати економіки України через руйнування та пошкодження цивільної та військової інфраструктури зросли на майже 4,5 мільярда доларів.

Українці через війну втратили майже 90 тисяч автомобілів на 1,3 млрд доларів
KSE

За спільними оцінками Мінекономіки та KSEКиївська школа економіки, загальні втрати української економіки через війну, враховуючи прямі та непрямі втрати (зниження ВВП, припинення інвестицій, відтік робочої сили, витрати на оборону та соціальну підтримку тощо – ред.), коливаються від 564 до 600 мільярда доларів. При цьому прямі втрати підприємств (активів, складів) вже складають близько 10 мільярда доларів.

За попередніми даними, загалом з початку війни в Україні було пошкоджено, зруйновано або захоплено щонайменше 195 заводів та підприємств, 231 медзаклад, понад 200 шкіл, 543 дитсадки, 295 мостів та мостових переходів, 151 обʼєкт складської інфраструктури.

Довідка: Проєкт "Росія заплатить" збирає дані про матеріальну шкоду, завдану громадянам та державі внаслідок російської агресії. При цьому він фокусується на оцінці прямих втрат фізичної інфраструктури України внаслідок війни (руйнування житлових будинків, комунальної, дорожньої, залізничної інфраструктури; освітніх та медичних закладів тощо) та оцінці фінансової вартості цих втрат.

У межах проєкту не здійснюється оцінка загальних втрат економіки, що включають не лише прямі втрати інфраструктури, але також "побічні" втрати (закриття значної кількості підприємств, втрати домівок і роботи, припинення інвестицій, скорочення споживчого попиту тощо).

Війна. Усі останні новини

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 69. Текстовий онлайн

Продовольча безпека світу і війна: чи реально відновити експорт зерна з України

Ленд-ліз: як США допомагатимуть Україні перемогти у війні

Чому НАТО не закриває небо та як Україна протистоїть російській авіації та ракетам

Зруйнована "Мрія". Чи вигідно Україні відбудовувати знищений літак

Атаки Росії та перелаштування ринку. Які причини дефіциту пального і що далі

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок