Шукають житло та купують продукти: як волонтерять рієлтори у Черкасах

Шукають житло та купують продукти: як волонтерять рієлтори у Черкасах

Шукають житло та купують продукти: як волонтерять рієлтори у Черкасах
. Суспільне Черкаси

Доки держреєстри не працюють, рієлтори волонтерять. У Черкасах працівники ринку нерухомості об’єднались та організували волонтерський центр в одному з офісів. Спочатку шукали переселенцям житло, потім допомагали з його облаштуванням, розповіла Суспільному ініціаторка руху Світлана Козинець.

У середмісті Черкас люди прийшли до одного з офісів агенцій нерухомості по допомогу. Олена з донькою та сином їдуть з Бахмуту транзитом через центр України на захід.

"Ми прийшли по допомогу. Сьогодні нам дали речі і автокрісло запропонували".

Як волонтерять черкаські рієлтори, доки держреєстри не працюють
Суспільне Черкаси

У пошуках літнього одягу та посуду прийшла жителька Соледару:

"Прийшла по посуд, тому що у квартирі, яку винаймаємо, є лише дві тарілки. У чомусь дуже потреби не маємо, тільки необхідне для проживання".

Одні приходять по допомогу, інші її пропонують. Жителька Черкас пані Тетяна постійно приносить сюди речі, одяг та іграшки:

"Я проживаю поруч, а людям треба якось допомогти. Тож допомагаємо, чим можемо".

Сортує продукти рієлторка Людмила Горбачова. Жінка розповіла, що привозять їх черкасці, серед яких і багато її клієнтів:

"Постійно на базі ОПС є волонтери з Ірпеня, які або самі купують за свій кошт, або скуповуються на кошти, які люди зносять".

Як волонтерять черкаські рієлтори, доки держреєстри не працюють
Суспільне Черкаси

Нині тут допомагають десятеро працівників черкаських агенств нерухомості, зазначила пані Людмила. Загалом же задіяні майже всі фірми.

"Найцікавіше, що у нас волонтерять не просто рієлтори одного агенства, а усього міста. Тобто ті, які хочуть допомогти".

Систематично допомагає рієлторам Анна, вона родом із Черкас та понад десять років проживала на Київщині. З початку війни повернулася додому.

"Зрозуміли, що людям потрібна допомога, організувалися та збираємо кошти і щоденно допомагаємо відповідно до потреб переселенців", — сказала Анна.

Як волонтерять черкаські рієлтори, доки держреєстри не працюють
Суспільне Черкаси

Ті, кому вже допомогли рієлтори, не припиняють їм дякувати. Часто приходять сюди знову, аби пригостити смаколиками.

"Ми тепер чим можемо, тим і ділимося. Ми приготували плов, щоб погодувати дівчат, у них зараз черги, часу на обід не мають".

Доки держреєстри не працюють, договори купівлі-продажу рієлтори оформляти не можуть, пояснила ініціаторка створення волонтерського центру та власниця фірми нерухомості Світлана Козинець. Нині допомагають із орендою житла, з чого й живуть.

"Колектив залишився, всі вони волонтерять. Тобто все, що ми заробили на оренді, ми ділимо на трьох".

волонтери
Світлана Козинець. Суспільне Черкаси

Починаючи допомагати, не сподівались, що потреби людей тільки зростатимуть, зауважила пані Світлана. Відтак, справу продовжуватимуть і далі, допоки Україна не стане вільною.

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Читайте також

На початок