Працюють до обіду: у Черкасах поновили роботу сім дитсадків

Працюють до обіду: у Черкасах поновили роботу сім дитсадків

Працюють до обіду: у Черкасах поновили роботу сім дитсадків
. Суспільне: Черкаси

Сім дитячих садочків у різних мікрорайонах Черкас 2 травня поновили роботу. Вони приймають дітей, батьки яких працюють на об’єктах критичних інфраструктур, розповіла Суспільному заступниця міського голови Анастасія Чубіна.

Дошкільні заклади працюють за скороченим графіком – із 8-ї до 14-ї години. Дітей годуватимуть двічі.

Після двомісячної перерви черкащанка пані Ірина привела доньку в садок. Вважає, що і пів дня для дитини у навчальному закладі підуть на користь, аніж постійно бути вдома.

"Для дитини дуже важливе спілкування і тому ми відразу дочекалися цієї миті і йдемо заради того, щоб відвідати своїх друзів. Ну і спілкування, розвиток дитини", — розповіла пані Ірина.

За своїми вихованцями сумувала, розповіла вихователька Оксана Коршак:

"коли побачила їх через два місяці, вони так витяглися, виросли! Ми дуже зраділи, що вони прийшли".

У Черкасах дитсадки поновили роботу
Суспільне: Черкаси

У закладі приймають дітей навіть тих, які раніше тут не навчалися, розповіла завідувачка закладу Лариса Норенко.

"Потрібне свідоцтво про народження дитини, паспорт мами, медична довідка і довідка з місця роботи, що батьки працівники такої критичної інфраструктури міста: це медики, лікарі, військові, працівники ТЕЦ, водоканалу", — пояснила Лариса Норенко.

У Черкасах дитсадки поновили роботу
Суспільне: Черкаси

Дітей у разі повітряної тривоги відведуть в укриття.

"Для безпечного перебування дітей в дошкільному закладі ми облаштували приміщення спортивної зали, колись давно створеної. Воно дуже безпечне для дітей, має три виходи і також ми там створили маленький розвивальний куточок", — пояснила завідувачка.

За словами завідувачки, загалом у дитячому закладі зможуть прийняти до 70 дітей.

"Ми відкриємо всі шість груп. Вік дітей з чотирьох років. У групах буде 10-12 дітей. У нас розроблений план дій на випадок повітряної тривоги: всі працівники закріплені за групами й вони будуть допомагати швидко спустити дітей в це безпечне приміщення" — пояснила Лариса Норенко.

У Черкасах дитсадки поновили роботу
Суспільне: Черкаси

Відкрили ті садочки, у яких найкраще облаштовані укриття для безпечного перебування дітей, повідомила заступниця міського голови Анастасія Чубіна:

"Перед початком роботи з батьками укладають додаткову угоду, в якій засвідчувалося те, що батьки ознайомлені в яких умовах будуть перебувати діти в разі повітряної тривоги. За нашими опитуваннями виявили бажання і потребу у відкритті садочку близько 300 людей".

За словами Анастасії Чубіної, через велику кількість батьків, які працюють на об’єктах критичних інфраструктур, мережу дитсадків розширюватимуть.Також звертається багато переселенців.

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Читайте також

На початок