Загинув "кіборг" Руслан Боровик

Загинув "кіборг" Руслан Боровик

Загинув "кіборг" Руслан Боровик
. Фото: з Фейсбуку Руслана Боровика

У війні з Росією загинув "кіборг" з Житомирщини, захисник Донецького аеропорту Руслан Боровик із позивним "Багдад". Про це у Facebook повідомила народна депутатка Ірина Геращенко.

"Руслан Боровик, кіборг, захисник ДАПу. Він мав одне хоббі — фотографію. Якось в ВР була виставка його чудових робіт. Він примудрявся в хвилини відпочинку, серед жахіття війни робити дуже сильні фото. Він мріяв про професійний фотоапарат і ми з дівчатами тоді реалізували цю мрію, ще сміялися, що наступна виставка має бути не про війну", — написала Геращенко.

На сторінці Брониківської громади у мережі Facebook вказано, що Руслан Боровик родом із села Кропивня Новоград-Волинського району, що на Житомирщині. Народився 19 квітня 1981 року.

Після проходження строкової служби підписав контракт. Двічі брав участь у миротворчих місіях в Іраку в 2004–2005 роках. Згодом працював інкасатором у банку. Був учасником Революції Гідності. З початком вторгнення російських військ на територію України пішов добровольцем у зону АТО у складі 90-го батальйону на базі 95-ї окремої аеромобільної бригади (нині Десантно-штурмові війська).

Руслан Боровик обороняв Донецький аеропорт у 2014–2015 роках. У 2015 році вийшла фотокнига "ДАП" зі світлинами Руслана. Виставка його фоторобіт проходила у Верховній Раді. У червні 2020 року світлини військового були представлені на фотоекспозиції "Героїчна оборона Донецького аеропорту (2014-2015)" в "Укрінформі", виставка фото-картин "КІБОРГИ" облетіла увесь світ.

Після демобілізації "кіборг" працював у Київському міському центрі допомоги ветеранам АТО при КМДА, активно займався спортом, бігав марафон, брав участь у Маршах захисників.

24 лютого 2022 року Руслан Боровик пішов на війну у складі 95 окремої десантно-штурмової бригади міста Житомир. Був командиром відділення бригади. Загинув в запеклому бою поблизу міста Ізюм Харківської області.

У Руслана Боровика залишилися дружина та дві доньки.

Війна — усі останні новини

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 67. Текстовий онлайн

Ленд-ліз: як США допомагатимуть Україні перемогти у війні

Чому НАТО не закриває небо та як Україна протистоїть російській авіації та ракетам

Зруйнована "Мрія". Чи вигідно Україні відбудовувати знищений літак

Атаки Росії та перелаштування ринку. Які причини дефіциту пального і що далі

Підписуйтесь на розсилку Суспільного — головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок