Оприлюднено супутникові знімки зруйнованого заводу "Азовсталь" у Маріуполі

Оприлюднено супутникові знімки зруйнованого заводу "Азовсталь" у Маріуполі

Оприлюднено супутникові знімки зруйнованого заводу "Азовсталь" у Маріуполі
.

Американська компанія Maxar Technologies оприлюднила супутникові знімки заводу "Азовсталь" у Маріуполі, зруйнованого внаслідок масованих атак Росії.

Про це повідомив у Twitter журналіст New York Times Крістіан Тріберт.

На оприлюднених знімках видно, що конструкції сталеливарного заводу практично зруйновані у результаті бомбардувань та артилерійських ударів російської армії.

"На першому зображенні показаний загальний вигляд заводу, на другому зображенні трохи більший план, а на третьому зображенні найближчий вид на частину ділянки", — зазначив журналіст.

Війна — усі останні новини

Що відомо

  • 30 квітня з заводу "Азовсталь" у Маріуполі вивели 20 цивільних — жінок та дітей. Їх евакуювали до Запоріжжя.
  • У місті Маріуполь Донецької області, яке з початку березня перебуває в облозі російських військ, українські військові тримають оборону на території "Азовсталі". По території підприємства російські окупанти продовжують завдавати бомбові удари.
  • 27 квітня парамедик полку "Азов" Хасан повідомив, що на "Азовсталі" перебувають понад 400 поранених. Водночас Маріупольська міська рада поінформувала, що на заводі перебувають не менше 2 тисяч цивільних — жінки, діти та літні люди.
  • Україна не раз намагалася організувати гуманітарний коридор із Маріуполя, але російська сторона постійно зривала цю ініціативу. Відкриття такого коридору обговорював та генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш із Путіним 26 квітня. 29 квітня Гутерреш повідомив, що Україна та Росія начебто погодилися залучити ООН до евакуації людей з "Азовсталі".
  • Мер Маріуполя Вадим Бойченко повідомив, що інфраструктура міста внаслідок боїв пошкоджена на 90%. При цьому 40% Маріуполя не підлягає відновленню.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 67. Текстовий онлайн

Чому НАТО не закриває небо та як Україна протистоїть російській авіації та ракетам

Зруйнована "Мрія". Чи вигідно Україні відбудовувати знищений літак

Ленд-ліз: як США допомагатимуть Україні перемогти у війні

Атаки Росії та перелаштування ринку. Які причини дефіциту пального і що далі

Підписуйтесь на розсилку Суспільного — головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок