Укрпошта може випустити нову марку з псом Патроном

Укрпошта може випустити нову марку з псом Патроном

Укрпошта може випустити нову марку з псом Патроном
. Патрон — український собака-винюхувач бомб, джек-рассел-тер'єр, талісман Служби України з надзвичайних ситуацій. Фото: ДСНС

"Укрпошта" після марки "Русскій воєнний корабль .. ВСЬО" планує випустити нову, тему якої виберуть українці шляхом онлайн-голосування. Нова марка може бути присвячена ЗСУ чи відомому чернігівському псові-саперу Патрону.

Про це в інтерв'ю Forbes заявив гендиректор "Укрпошти" Ігор Смілянський.

Він зазначив, що "Укрпошта" закриває поточну серію маркою "Русскій воєнний корабель… всьо!", яку випустили 22 квітня.

"На цій марці немає корабля, оскільки ми таким чином надсилаємо меседж, що цьому кораблю "всьо", він зі статусу корабля перейшов у субмарину", — сказав Смілянський.

За його словами, тему нової марки винесуть на онлайн-голосування.

"Я знаю, що люди чекають на нову марку. Наступного тижня ми оголосимо голосування. Хтось хоче марку з Путіним, щоб бажання збулося пророцтво за аналогією з маркою з кораблем", — сказав гендиректор УП.

Смілянський також розповів, які є ідеї щодо нової марки,

"Наприклад, малюнок, присвячений ЗСУ, малюнок із цуценям, яке розмінує міну, малюнок, присвячений волонтерам, малюнок "Доброго вечора, ми — з України". Насправді є багато тем, які заслуговують на те, щоб з'явиться на марках "Укрпошти", — сказав він.

Згодом на своїй сторінці у Facebook Смілянський уточнив, що серед варіантів нової марки на онлайн-голосування є такі:

  • марка, присвячена ЗСУ,
  • "Добрий вечір, ми — з України",
  • "Червона калина",
  • "Путін – Кремль";
  • марка з псом Патроном.

Запуск голосування він анонсував найближчим часом.

Крім того, 25 квітня ввечері "Укрпошта" оголосить про погашення ще однієї марки, яку готували ще до початку повномасштабної війни.

Що відомо

  • 12 квітня Укрпошта ввела в обіг марку, на які зображений український військовий та російський корабель. Марка відсилає до фрази "Русскій воєнний корабль, іді н***й". Це — відповідь українських солдатів з острова Зміїний, яку під час російського вторгнення в Україну 24 лютого отримав окупаційний корабель на пропозицію здатися. Сказав її Роман Грибов.
  • 13 квітня українські військові поцілили у російський крейсер "Москва", що погрожував захисникам Зміїного. 14 квітня Росія визнала, що крейсер "Москва" затонув у Чорному морі.
  • Всеукраїнський конкурс на найкращий ескіз до цієї поштової марки був оголошений 1 березня. Автор ескізу-переможця Борис Грох жив у Криму. У 2014 році переїхав до Києва, а пізніше до Львова. За роботи голосували у соцмережах Facebook та Instagram. За його картину віддали понад 1700 голосів. Всього голосували 8000 людей.
  • За 5 днів "Укрпошта" продала пів мільйона марок з російським кораблем.
  • З 21 квітня поштову марку можна придбати в інтернет-магазині "Укрпошти". Продаж марки у відділеннях припинений. Водночас на сервіси Укрпошти почались масовані кібератаки.
Війна. Усі останні новини

Читайте також

Дорожче тисячі доларів. Де та як у світі торгують маркою з російським кораблем

Підбитий російський крейсер "Москва" збудували на миколаївському заводі. Історія корабля

У мережі показали фото ракетного крейсера "Москва", що тоне. Вони спростовують версію РФ про "шторм"

Спалити "Москву". Що відомо про пошкодження ракетного крейсера РФ у Чорному морі

На початок