"Разом до Перемоги": Олег Сенцов приєднався до загону спецпризначенців

"Разом до Перемоги": Олег Сенцов приєднався до загону спецпризначенців

"Разом до Перемоги": Олег Сенцов приєднався до загону спецпризначенців
. Олег Сенцов/Facebook

Колишній політв'язень Кремля та український режисер Олег Сенцов ("Гамер", "Носоріг") розповів, що приєднався до одного із загонів спецпризначення. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Із нещодавнього. Пару тижнів як відкомандирувався від київського ТРО до одного з загонів спецпризначення. Зараз працюємо на південному сході країни. Наступ орків почався, але поки повільний — більш працює арта, гради та міномети. Красивих фоток з автоматом не буде. Разом до Перемоги, браття та сестри!" — написав Сенцов.

Олег Сенцов приєднався до лав ЗСУ
Олег Сенцов приєднався до лав ЗСУ. Олег Сенцов/Facebook

Наприкінці лютого, на початку повномасштабного вторгнення Росії до України, режисер повідомляв у своїх соціальних мережах, що вступив до лав ТРО, а також закликав приєднуватись як до територіальної оборони, так і до ЗСУ: "Мало пишу, бо багато справ. Ворог хоче знищити Україну та її народ. Всі до зброї! Йдіть до військкоматів, вступайте в лави ЗСУ, записуйтесь в самооборону, здавайте кров, допомагайте фронту, чиніть опір в тилу агресора. Смерть окупантам! Слава Україні!"

Крім того, Сенцов висловив подяку волонтерам, які зараз забезпечують українських захисників: "Україна тримається та перемагає ворога завдяки мужності наших воїнів та відданості волонтерів. Багато кому хочеться сказати: "Дякуємо!" за ту підтримку всім необхідним, яку ми отримали за ці три тижні".

Олег Сенцов — український кінорежисер, сценарист та письменник, громадський активіст. Генеральний директор кінокомпанії "Край Кінема". Лауреат Премії Сахарова за свободу думки Європарламенту (2018) та Національної премії України імені Тараса Шевченка. У 2021 році його повнометражний фільм "Носоріг" що здобув нагороду за найкращий художній фільм на Стокгольмському міжнародному кінофестивалі.

Війна — усі останні новини

Читайте нас у Facebook: головні новини культури України та світу

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок