На Черкащині поселилися понад 100 тисяч переселенців із "гарячих"областей

На Черкащині поселилися понад 100 тисяч переселенців із "гарячих"областей

На Черкащині поселилися понад 100 тисяч переселенців із "гарячих"областей
. Суспільне Черкаси

Більше ніж сто тисяч внутрішньо переміщених людей станом на 19 квітня проживає на території Черкащини, повідомив керівник обласної військової адміністрації Ігор Табурець.

За словами керівника ОВА, людей реєструють, аби держава надалі могла відшкодувати витрати і їм, і тим, хто їх прихистив. Нині ж всі жителі області мають реагувати на повітряні тривоги та дотримуватися правил безпеки.

"Обстріли ведуться по всій території України, бачимо, що вражають навіть тилові області, ті, що далеко від лінії зіткнення. Вони теж перебувають під вогневим впливом оперативно-тактичних ракет. Наразі в нас ситуація стабільна, займаємося вирішенням економічних та сільськогосподарських процесів. Нині єдине прохання реагувати на ці тривоги", — розповів Ігор Табурець.

Що відомо

  • 24 лютого о четвертій годині ранку Росія напала на Україну. Президент Росії Володимир Путін виступив з екстреним зверненням до громадян, в якому повідомив про рішення щодо початку військової операції на Донбасі.
  • Зранку 1 березня на Черкащині зафіксували чотири вибухи в Уманському районі. Життю черкаських військових, які отримали травми під час вибухів в Умані, нічого не загрожує.
  • 12 березня на Черкащині під час нічних авіанальотів збили ракету. Її уламки впали на подвір'я, пошкодивши будинок і кілька авто, травмованих немає повідомив керівник Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець.
  • На Черкащині в ніч на 16 березня збили ракету, повідомив радник керівника Обласної військової адміністрації Олександр Скічко. За його словами, травмованих унаслідок події немає.

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Читайте також

На початок