Готують їжу: у черкаській церкві облаштували пункт допомоги для захисників та переселенців

Готують їжу: у черкаській церкві облаштували пункт допомоги для захисників та переселенців

Готують їжу: у черкаській церкві облаштували пункт допомоги для захисників та переселенців
. Суспільне Черкаси

Понад двісті порцій обідів та випічки щодня готують черкащани та переселенці для військових і тероборони. Пункт допомоги облаштували в одній із церков Черкас, розповів її пастор В’ячеслав Швець.

Черкащанка Олеся Шоніна приходить до церкви у вільний від роботи час, аби допомогти іншим. Розповіла, що щодня меню намагаються урізноманітнювати.

"Це моя країна, це мій народ і якщо я його залишу, то це буде не правильно. Тому для мене це важливо".

церква
Суспільне Черкаси

На кухні чистить картоплю пані Тетяна з Чернігова. Така допомога, за її словами, — можливість відволіктися, бо тікали у Черкаси з-під постійних обстрілів:

"Нам надали допомогу, і ми хочемо таким чином віддячити, допомогти іншим. Це наша така мета, тому ми приходимо сюди та допомагаємо дівчатам готувати".

Поруч картоплю нарізає її мама, пані Надія. Допомагають готувати їжу для бійців та тероборони із радістю, розповіла жінка.

"Задоволені, що хоч якусь частинку своєї праці ми вкладаємо, щоб допомогти захисникам. І ми дуже вдячні, що ми тут, що нас прийняли дуже добре. У Черкасах тихо, навіть не віриться, що може бути так тихо, після всього, що ми пережили".

церква че
Пані Надія. Суспільне Черкаси

Без діла не сидить пан Сергій — виконує всю чоловічу роботу:

"Ми полиці з братом збирали для продуктів, перевозили овочі, розвантажували машину, їздили за продуктами. Переносимо жінкам овочі, щоб вони чистили. МеМи просимо, щоб залучали нас кожного дня. Тому що ми хочемо віддячити й хочемо брати участь у цьому, як у великій родині".

Чернігівець Дмитро нарізає та пакує хліб. У Черкаси із родиною приїхали ще 4 березня, відтоді щодня приходять допомагати.

"Дружина випікає пиріжки, я ріжу хліб. З братом носимо, збираємо полички. Те, що кажуть, те й робимо".

церква че
Дмитро (другий ліворуч). Суспільне Черкаси

Спільна робота гуртує людей і допомагає їм відволіктися, зауважила пані Ольга:

"Нас це надихнуло, тому що ми були в такій ситуації: ми сиділи під обстрілами, в підвалах. Тут нас ну зовсім воно все інакше пішло. І ми вирішили теж допомагати, тому що хто, як не ми".

За словами волонтерки пані Марини, для допомоги переселенцям створили електронну форму:

"Дуже багато переселенців, на жаль, нічого не мають. Тому ми збираємо для них за можливості все, що можемо: від зубної пасти та щітки, до якихось інших речей. Також дуже багато звертаються пенсіонерів і багатодітних сімей".

Продукти для приготування привозять самі черкащани, зауважив пастор церкви В’ячеслав Швець:

"Готуємо по-різному. Останнього разу дівчата спекли близько 350 пиріжків, тому достатньо об’ємні такі порції виходять. Через те, що відкритість людей дуже велика, це не так складно робити. І цим можна пишатися, українцями сьогодні можна пишатися".

Готують їжу
Суспільне Черкаси

Повне відео

Що відомо

  • 24 лютого о четвертій годині ранку Росія напала на Україну. Президент Росії Володимир Путін виступив з екстреним зверненням до громадян, в якому повідомив про рішення щодо початку військової операції на Донбасі.
  • Зранку 1 березня на Черкащині зафіксували чотири вибухи в Уманському районі. Життю черкаських військових, які отримали травми під час вибухів в Умані, нічого не загрожує.
  • 12 березня на Черкащині під час нічних авіанальотів збили ракету. Її уламки впали на подвір'я, пошкодивши будинок і кілька авто, травмованих немає повідомив керівник Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець.
  • На Черкащині в ніч на 16 березня збили ракету, повідомив радник керівника Обласної військової адміністрації Олександр Скічко. За його словами, травмованих унаслідок події немає.

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Читайте також

На початок