У Петрівській громаді облаштували 22 будинки для переселенців

У Петрівській громаді облаштували 22 будинки для переселенців

У Петрівській громаді облаштували 22 будинки для переселенців
. Суспільне Кропивницький

У чотирьох селах Петрівської громади Кіровоградської області облаштували 22 будинки для переселенців. Це будинки, які залишились у спадок або слугували дачами. Їх облаштовують так, щоб людям, які приїдуть, нічого не бракувало. Про це Суспільному розповіла староста Ганнівського старостату Ніна Цапенко.

Будинки для переселенців облаштували в чотирьох селах Ганнівського старостату, каже Ніна Цапенко. Це села Володимирівка, Рядове, Сергіївка і Ганнівка.

"Це будинки, які готувались на продаж, які перейшли у спадок дітям, які живуть у місті, а сюди приїжджають як на дачу. Знаючи про те, що є люди, у яких немає даху над головою, люди віддали ці будинки".

Говорить, нині у старостаті 69 зареєстрованих переселенців, 17 незареєстрованих. "Дуже багато з Краматорська. У той день, коли був вибух на вокзалі, до нас приїхали більше 30 людей".

У громаді на Кіровоградщині облаштували 22 будинки для переселенців
Суспільне Кропивницький

У селі Сергіївка завідувачка клубу Тетяна Гордієнко показала будинок, який приготували для переселенців. Говорить, у ньому жили троє пенсіонерів віком 107 років, 85 та 90. "Вони були фактично сліпі і дуже любили котів, у них було їх дуже багато. Важко було прибирати після котів, тяжко виводили ці запахи, оце тільки чотири дні прибирали тут все, виносили, вимивали, заливали".

У громаді на Кіровоградщині облаштували 22 будинки для переселенців
Суспільне Кропивницький

У будинку облаштували спальню для дітей, поставили два ліжка. "Є телевізор, пилосос. У кухні є стіл, газова плита, холодильник". Переселенців чекають через декілька годин. Їм приготували на обід тушковану картоплю та борщ.

У цей будинок приїде родина з восьми людей з Херсона, розповів його власник Олег Кравець. Він живе у Кривому Розі. Цей дім збудував його дідусь. "Я відвіз жінку з донькою у Польщу. Їм там люди з дорогою душею віддали все, що можна. Тому говорити про якісь гроші за те, що я роблю для людей, які їдуть, тікаючи від війни, про це і мова не йде. Скільки треба, нехай живуть. Одні приїдуть, поїдуть, інші приїдуть".

За словами Ніни Цапенко, якщо вільних будинків не буде, переселенців зможуть селити у себе вдома місцеві жителі.

Читайте також

Підписуйтеся на новини Суспільне: Кропивницький у Вайбері , Телеграм, Інстаграм та Ютуб

На початок