На Тернопільщині чоловік, який 5 років лікувався у психлікарні, написав книжку про своє життя

На Тернопільщині чоловік, який 5 років лікувався у психлікарні, написав книжку про своє життя

На Тернопільщині чоловік, який 5 років лікувався у психлікарні, написав книжку про своє життя
. Мирослава Західна / Суспільне

На Тернопільщині чоловік, який 5 років лікувався у психлікарні, написав книжку про своє життя. Володимир Гладій із містечка Козова. Він розповів, що хворіючи, спілкувався з янголами, бачив зірки під ногами та не впізнавав рідну матір. Чоловік розповів, що рідні та музика допомогли йому одужати.

За словами Володимира, у психлікарню він потрапив, коли йому було 29 років. Чоловік пригадав день, коли у нього стався нервовий зрив.

"Я прийшов з роботи, вийшов на балкон викурити сигарету і попити чай. І в мене просто впали зорі з неба, повністю. Потемнів увесь світ, став темним і впали зірки. Я не знав, що сталося, я приліг на ліжко і просто покинув своє тіло. Взагалі подумав, можливо, я беру участь в якомусь шоу. Тому що я творчістю займався, почав дзвонити до всіх, що зі мною відбувається? Мене в якесь шоу записали? На що мені сестра сказала: "Із тобою щось не те", – розповів Володимир.

Єдине, що допомагало чоловікові у психлікарні – це музика, каже Володимир. Розповідає, там написав 10 пісень. Вони про його душевні переживання.

"І краплями сльози стікали додолу, немає вже болю, додому на волі поволі встав з колін. Із пам’яті пом’яті вирізав, викинув спогади від зими до весни. Це слова однієї з моїх пісень", – каже чоловік.

Володимир розповів, що лікування було складним: багато уколів, великі дози медикаментів. Він був під постійним наглядом санітара.

"Дуже гарно, коли під вечір робиться тиша. Доступно вийти собі в столове приміщення. Сідає один з гітарою, сідають хлопці грати собі в карти, шахи, хтось пише пісню, байдуже, кожен старається чимось відволікатися", – каже Володимир.

Після 5 років лікування у психлікарні, чоловік вирішив змінити своє життя.

"Почалась робота над тілом. Це гімнастика, вправи для схуднення. У неділю почав ходити до храму і читати Святе Письмо. Потім зрозумів, що потроху треба повертатися в будівельну компанію. Повернувся, зайнявся ремонтом. Тоді почав грати на музичних інструментах", – розповів Володимир.

Чоловік на другому поверсі свого будинку в містечку Козова побудував музичну студію. У ній він записує власні пісні та організовує репетиції.

"Це мрія, мрія життя, але я її втілив за рік. От захотів грати на гітарі – придбав гітари: класичну, укулеле, бас-гітару акустичну. Найкраща розрядка – це взагалі барабанна установка. Тобто, в тебе назбиралося багато негативу, ти ввечері пограв, скинув – світла голова, супер", – каже чоловік. .

Про своє життя Володимир написав книжку під назвою "Три слова". У ній розповів, як йому вдалося одужати.

Володимир Гладій – автор книжки "Три слова"
Володимир Гладій – автор книжки "Три слова". Мирослава Західна / Суспільне

"Одужати допомогли мені мої рідні. Щодня до мене хтось приходив. Їхала мама, наступного дня приїжджала сестра, то одна, то інша, батько приїжджав. Я, до речі, перший раз в житті побачив, як мій батько плаче. Це сильно було”, – розповідає Володимир.

Змінити життя під силу кожному, – каже чоловік. Про це він пише у книжці та у своїх піснях.

"Не відкладай на завтра, адже завтра – це на день ближче до смерті. І, взагалі,завтра може і не бути", – розповів Володимир.

Читайте також

На початок