"Стрілянини в перші дні було немало". Данілов розповів про ситуацію біля ОП на початку війни

"Стрілянини в перші дні було немало". Данілов розповів про ситуацію біля ОП на початку війни

"Стрілянини в перші дні було немало". Данілов розповів про ситуацію біля ОП на початку війни
. Фото: РНБО

У перші дні вторгнення Росії в Україну біля Офісу президента тривала стрілянина між диверсійно-розвідувальними групами та українськими військовими. Так Росія намагалася ліквідувати керівництво держави.

Про це в інтерв’ю BBC News Україна заявив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов.

"План був доволі простий і зухвалий: перш за все, знищення президента нашої країни. У них це стояло питанням номер один, і було декілька спроб по цьому питанню", — сказав Данілов.

Він додав, що найбільш напруженою ситуація була в перші три-чотири дні після вторгнення, коли "стрілянини було немало".

"Вони тут (біля Офісу президента — ред.) були. Ви не думайте, що вони йшли непідготовленими. Була сітка, були опрацьовані багато моментів. Але я вдячний і охороні президента, і УДОУправління державної охорони., яке тримало і тримає урядовий квартал, і всім нашим військовим", — сказав секретар РНБО.

Читайте також: Було вже понад 10 спроб замахів на життя президента — Подоляк

За словами Данілова, росіяни, імовірно, хотіли поставити замість Володимира Зеленського президентом "людей у погонах". Він відмовився уточнювати, кого саме, але натякнув, що не йшлося про громадян Росії.

Секретар Ради нацбезпеки та оборони також наголосив, що Київ наразі не є безпечним місцем, оскільки зберігається загроза його бомбардування: "Що стосується фізичної присутності тут великої кількості російських військових, на сьогодні ми не бачимо, як це може взагалі відбуватися — від слова "зовсім". Як буде далі відбуватися, будемо дивитися".

Війна. Усі останні новини

Що відомо

  • 14 квітня — 50-й день від початку повномасштабного російського вторгнення в Україну. За даними Генерального штабу ЗСУ, війська РФ перебувають в готовності до наступальних дій на Донбасі, продовжують спроби захопити окремі квартали Маріуполя, обстрілюють Харків, Херсон, Луганщину.
  • Росія вдається до прямих погроз: у Міноборони країни-агресорки напряму заговорили про завдання ракетних ударів по Києву, а напередодні президент РФ заявив, що перемовини з Україною "зайшли в глухий кут".
  • Натомість українські війська відкинули противника на 40-50 км від Кривого Рогу, відбили майже десяток атак військ РФ та захоплюють ворожу техніку. Втрати російської армії зросли до 19800 особового складу.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 50. Текстовий онлайн

Війна на околицях Києва та життя в столиці. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок