Піснею "Ой у лузі червона калина" завершили толоку в селі Рай на Тернопільщині

Піснею "Ой у лузі червона калина" завершили толоку в селі Рай на Тернопільщині

Піснею "Ой у лузі червона калина" завершили толоку в селі Рай на Тернопільщині
. Суспільне Тернопіль

Піснею "Ой у лузі червона калина" завершили толоку в селі Рай на Бережанщині. Її заспівали люди, які долучилися до прибирання місцевого парку. Про це розповіла начальниця відділу культури Бережанської міськради Олена Мельничук.

За її словами, заспівати стрілецьку пісню запропонувала сама.

"Кожен у своєму місті зараз для перемоги робить те, що може, тому ми прибрали. Готуємося до перемоги, до весни. Пісню виконали для підняття духу, бо ми віримо в наші Збройні сили. Виконали два куплети. У другому є слова про те, що будемо визволяти наших братів українців і про московську орду, московського ката. До сьогодні цей куплет був маловідомий. Я хотіла, щоб ми цю пісню виконали не постановочно, тому заздалегідь про виконання пісні я нікому не казала. Ми прибрали і з усім реманентом сільськогосподарським, одягнені по простому, такі щирі українці виконали цю пісню. Горді, що зараз цю пісню співає весь світ і весь світ підтримує нас, підтримує Україну", – розповідає Олена Мельничук.

Толока у селі Рай на Тернопільщині
Толока у селі Рай на Тернопільщині. Людмила Миханів

Загалом до прибирання Раївського парку долучилися більше 50 людей, каже голова Бережанської громади Ростислав Бортник. За його словами, це жителі громади, переселенці та працівники міської ради.

Толока у селі Рай на Тернопільщині
Толока у селі Рай на Тернопільщині. Людмила Миханів

"У соцмережах запропонував прибрати парк у селі Рай. Ми мали це робити в суботу, але погода була несприятлива. Це територія мисливського палацу Потоцьких, який є пам'яткою архітектури національного значення. Ми беремо цей палац на баланс міської ради, адже на території завжди був геріатричний будинок і прихисток для дітей і людей з інвалідністю, яким займалася благодійна організація. У грудні ми проголосували за створення там центру надання соціальних послуг. Якраз в цьому палаці ми б хотіли розмістити чи геріатрію, чи центр реабілітації. На жаль, поки що не можемо зареєструвати це все, бо реєстри зараз не працюють. Але, щоб не сидіти і не чекати, робимо перші кроки. Вирішили прибрати цю територію. Тим більше, що це популярний парк, друга Уманська "Софія", адже той самий ландшафтний архітектор проектував", – каже Ростислав Бортник.

Читайте також

На початок