Яхти, гелікоптери та нерухомість. Франція заморозила активи РФ на 25,6 мільярда доларів

Яхти, гелікоптери та нерухомість. Франція заморозила активи РФ на 25,6 мільярда доларів

Яхти, гелікоптери та нерухомість. Франція заморозила активи РФ на 25,6 мільярда доларів
. Фото: armyinform.com.ua

Міністерство фінансів Франції оприлюднило детальний список заморожених російських активів на суму 23,7 мільярда євро (25,6 мільярда доларів США). Вони були заблоковані після повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Згідно з оприлюдненими даними, основну частину заблокованих активів складають кошти Центрального Банку Росії — 22,8 мільярда євро. Також до переліку потрапили:

  • 33 об'єкти нерухомості загальною вартістю 573,6 мільйона євро. Вони розташовані, зокрема, в Антібі, Сен-Жан-Кап-Ферра і Сен-Тропе на Французькій Рив'єрі,
  • 178 мільярдів євро заморожених банківських активів,
  • три яхти на суму понад 125 мільярдів євро,
  • шість вертольотів на суму понад 60 мільйонів євро,
  • три твори мистецтва на суму 7 мільйонів євро.

Раніше, 20 березня, Мінфін Франції оголосив про замороження активів Центробанку Росії на суму 22 мільярди євро, а також коштів на рахунках приватних осіб у французьких установах на суму 150 мільярдів євро.

Війна — усі останні новини

Що відомо

  • 12 квітня Франція оголосила шістьох російських дипломатів персонами нон грата та вислала їх з країни.
  • 11 квітня Європол розпочав операцію "Оскар" з пошуку російських активів, які підпадають під санкції ЄС через вторгнення РФ в Україні.
  • 11 квітня верховний представник Євросоюзу із зовнішніх справ та безпекової політики Жозеп Боррель повідомив, що міністри закордонних справ країн ЄС обговорять нові санкції проти Росії.
  • 8 квітня ЄС затвердив п'ятий пакет санкцій проти Росії. У ньому, зокрема, йдеться про заборону будь-яким російським та білоруським автотранспортним підприємствам перевозити вантажі автомобільним транспортом в межах ЄС, у тому числі транзитом. Винятки становлять низка продуктів, таких як фармацевтична, медична, сільськогосподарська та харчова продукція, включаючи пшеницю, а також для автомобільного транспорту в гуманітарних цілях.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 49. Текстовий онлайн

Міноборони не виключає використання фосфорних боєприпасів у Маріуполі

Війна на околицях Києва та життя в столиці. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок