Міноборони не виключає використання фосфорних боєприпасів у Маріуполі

Міноборони не виключає використання фосфорних боєприпасів у Маріуполі

Міноборони не виключає використання фосфорних боєприпасів у Маріуполі
. mil.gov.ua

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що Міністерство оборони України встановлює, що саме було застосовано російськими військами в Маріуполі увечері 11 квітня.

Про це Маляр повідомила у спільному ефірі телеканалів.

"Попереднє припущення що це могли бути застосовані фосфорні боєприпаси. Але це припущення і воно потребує перевірки", — заявила Маляр.

За інформацією бійців "Азову" в Маріуполі, які тримають оборону проти переважаючих сил РФ, з російського БПЛА була розвіяна невідома отруйна речовина. Унаслідок цього постраждали три особи. У них спостерігається дихальна недостатність, вестибуло-атактичний синдром. Нині стан постраждалих задовільний.

Намір застосувати хімічну зброю проти гарнізону Маріуполя росіяни вже озвучували: напередодні спікер бойовиків самоназваної "ДНР" Басурін прямо закликав до цього в ефірі російського телебачення. Про загрозу хімічного інциденту за участі Росії попереджали органи влади України та партнери зі США, Великої Британії та НАТО.

Що відомо

  • 11 квітня у полку "Азов" заявили, що Росія вчинила хімічну атаку проти військових та цивільних у Маріуполі із застосуванням безпілотника.
  • Президент США Джо Байден попередив, що Росія заплатить "сувору ціну", якщо вирішить реалізувати свої плани із застосування хімічної зброї на території України.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну. День 48. Текстовий онлайн

Таких страждань не було з часів Другої світової: Кислиця звинуватив РФ у геноциді українців

Russia invades Ukraine — live updates from Suspilne

Війна на околицях Києва та життя в столиці. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок