Представники МП УПЦ закликали до міжнародного церковного трибуналу проти патріарха Кирила

Представники МП УПЦ закликали до міжнародного церковного трибуналу проти патріарха Кирила

Представники МП УПЦ закликали до міжнародного церковного трибуналу проти патріарха Кирила
. Патріарх РПЦ Кирило. Фото: Facebook

Майже 200 українських священиків із Московського патріархату вимагають провести міжнародний церковний трибунал проти патріарха РПЦ Кирила. Їхнє відкрите звернення до предстоятелів помісних православних церков оприлюднив у Facebook протоієрей УПЦ МП Андрій Пінчук.

“Сьогодні, коли Московський патріарх Кирил відверто підтримує загарбницьку війну Росії проти України, ми, священники Української Православної Церкви, вирішили звернутися до Собору Предстоятелів Древніх Східних Церков з позовом проти патріарха Кирила”, — написав Андрій Пінчук.

Священний звинувачують Кирила у тому, що він проповідує доктрину “русского мира”, яка не відповідає православному вченню та має бути засуджена як єресь. Також вони вважають, що Кирил скоїв моральні злочини, благословивши війну проти України і повністю підтримавши агресивні дії російських військ на території України.

“Ми бачимо жорстокі дії російської армії проти українського народу, які фактично схвалюються патріархом Кирилом. Як пастирі Церкви, і просто як християни ми завжди були, є і будемо зі своїм народом, з тими, хто страждає та потребує допомоги. Ми повністю підтримуємо українську державну владу та Збройні Сили України в їхній боротьбі проти агресора”, — йдеться у відкритій заяві.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 47. Текстовий онлайн

Що для РФ санкції США і чи може Європа зараз відмовитись від російського газу — відповідає Милованов

Війна на околицях Києва та життя в столиці. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок