До Рівного з Харкова переїхали тренери збірної України з боксу та їхні вихованці

До Рівного з Харкова переїхали тренери збірної України з боксу та їхні вихованці

Ексклюзивно
До Рівного з Харкова переїхали тренери збірної України з боксу та їхні вихованці
. Фото: Суспільне Рівне

Тренери збірної України з боксу Валерій та Богдан Даниленки, які через війну змушені були залишити свій рідний Харків, працюють у Рівному. Разом з ними до Рівного переїхало й кілька перспективних боксерів – призерів чемпіонатів Європи та світу серед молоді. На базі одного з рівненських клубів вони готуватимуться до змагань найвищого міжнародного рівня, у тому числі й до Олімпіади.

У Національній збірній України Валерій Даниленко працює 15 років. Суспільному розповідає: рішення поїхати з рідного міста далося йому непросто, адже щодня сподівався, що ситуація вирішиться.

"Просидів з сім'єю, з маленькою внучкою в бомбосховищі під бомбардуванням, під артобстрілами. З сином та хлопцями допомагали, носили гуманітарну допомогу. В нас розбили всю інфраструктуру, супермаркети, аптеки, тобто нічого не було зовсім. На 11 день вирішили виїжджати тому, що район був непридатний для життя", – каже тренер.

До Рівного з Харкова переїхали тренери збірної України з боксу та їх вихованці
Спортсмени тренуються в одному зі спортклубів Рівного. Фото: Суспільне Рівне

Разом з батьком поїхав з Харкова і тренер молодіжної збірної з боксу Богдан Даниленко. Крім тренерів переїхало до Рівного і троє їхніх вихованців. Нині вони тренуються у клубі "Праджат". Згодом мають приєднатися й інші спортсмени.

"В будь-якому разі для дітей це був важкий крок переїхати сюди, покинути свої сім'ї, батьків, але вони розуміють, що для досягнення вищих цілей потрібно чимось жертвувати. Тому прийняли таке рішення: найтитулованіших спортсменів перевести сюди та готуватися до стартів, міжнародних турнірів та чемпіонату Європи серед дорослих", – каже Богдан Даниленко.

До Рівного з Харкова переїхали тренери збірної України з боксу та їх вихованці
За словами Богдана Даниленка, умови та приміщення клубу у Рівному дозволяють досягти поставлених цілей. Фото: Суспільне Рівне

Вихованці Валерія та Богдана Даниленки розповідають: приїхали в Рівне, оскільки у Харкові не було змоги безпечно тренуватися, а простій погано впливає на фізичну форму. Тому, хоч рішення було й складне, але виважене і прийняте заради нових перемог для України.

Матвій Ражба – чемпіон Європи з боксу серед юніорів. У Харкові з першого дня повномасштабного вторгнення Росії в Україну він створив волонтерську організацію та допомагав тим, хто на фронті.

"Це мене тренер витягнув, я насправді не дуже хотів сюди їхати, тому що я там потрібен. Плани на майбутнє – це Олімпіада 2024. Ми готуємося до неї. Ці всі підготовки, всі турніри, всі чемпіонати Європи, чемпіонати світу – це все дрібниця, скажімо так, через яку ми йдемо до Олімпіади", – розповідає боксер.

"В Харкові ти прокидаєшся від обстрілів і всієї цієї метушні, а тут – спокійно, нічого не чути, окрім сирен, які звучать. Окрім них нічого не тривожить. Моя ціль ще з дитинства – стати олімпійським чемпіоном. Ось я до неї і йду", – каже бронзовий призер чемпіонату світу серед молоді Руслан Цикало.

Валерій Даниленко дякує за теплий прийом у рівненському спортивному клубі та сподівається, що цей зв'язок буде тривалим.

"У нас зв'язок з цим клубом тепер буде надовго. Так, як нас зустріли, я думаю, мої боксери, мої хлопці, які тут будуть виступати за клуб "Праджат", напевно, до кінця своєї кар'єри – це точно", – каже тренер.

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram

На початок