Зеленський закликав кримчан саботувати призов до армії РФ

Зеленський закликав кримчан саботувати призов до армії РФ

Зеленський закликав кримчан саботувати призов до армії РФ
. Суспільне

Президент Володимир Зеленський закликав жителів окупованого Криму саботувати весняний призов до російської армії, а також попередив російські війська та її "гауляйтерів"Посадова особа в Третьому Райху, здійснював всю повноту влади на ввіреній йому адміністративно-територіальній одиниці — ґау. про відповідальність.

Про це глава держави сказав у відеозверненні 2 квітня.

Зеленський заявив, що намагання Росії забирати людей в армію в окупованому Криму є "порушенням міжнародного гуманітарного права і воєнним злочином".

"Тому хочу сказати ще мешканцям Криму: саботуйте цю історію. На будь-якому з етапів. А якщо не вийде, то не виконуйте злочинних наказів і за першої ж нагоди здавайтеся Збройним Силам України. Ми все зрозуміємо. Ви будете жити", — сказав він.

Також Зеленський попередив про відповідальність російських військових, які призначають в окупованих південних районах України "якихось гауляйтерів" і змушують працівників підприємств та органів влади співпрацювали з ними.

"Моє повідомлення для них просте: відповідальність за колаборацію невідворотна. Тому кожен, хто пішов у "гауляйтери", може вже робити собі прописку десь у Ростові. А за співпрацю з ними чи з окупантами напряму будуть проблеми. Це останнє попередження", — заявив Зеленський.

Він також поінформував, що на півночі країни триває відхід російських військ, які продовжують бомбардування та мінують будинки, мінують техніку та навіть тіла убитих людей.

"І кожен, хто повертається на цю територію, також має бути дуже обережним! Ще неможливо повертатися до звичайного життя, як було. Навіть на тих територіях, які ми повертаємо після боїв. Ще треба почекати. Чекати, коли наша земля буде розмінована", — закликав президент.

За його словами, ситуація на сході України залишається вкрай складною, оскільки російських військових "наганяють" на Донбас, на Харківський напрямок.

"Вони готуються до нових потужних ударів. Ми готуємося до ще більш активної оборони. Використовуємо всі можливості – як внутрішні, так і зовнішні. Ще раз підкреслюю: попереду – складні битви. Зараз іще не можна думати, ніби ми вже пройшли всі випробування", — підсумував Зеленський.

Війна — усі останні новини

Що відомо

  • 1 квітня у Генштабі повідомили, що Збройні сили України відновили контроль над низкою населених пунктів Київської та Чернігівської областей. Також війська РФ, зазнавши значних втрат в особовому складі та техніці, тимчасово відмовилися від блокування та захоплення Києва.
  • Президент Володимир Зеленський заявив, що військовослужбовці вищого офіцерського складу, які стали зрадниками і порушують військову присягу, будуть позбавлені вищих військових звань.
  • 31 березня Зеленський повідомив, що Росія накопичує військових для нових ударів на кількох напрямках, зокрема на Харківському.

Читайте також

Що таке зарин і як розпізнати хімічну атаку

"Це не просто війна. Усе набагато гірше" — Зеленський дав інтерв'ю російським журналістам

Вторгнення Росії в Україну, день 37. Онлайн

Russia invades Ukraine — live updates from Suspilne

Війна на околицях Києва та життя в столиці. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок