У Грузії відреагували на відкликання українського посла

У Грузії відреагували на відкликання українського посла

У грузинському парламенті заявили, що Україна сама має вирішувати питання зі своїм послом і причиною відкликання стало винятково незадоволення його роботою.

"У зв'язку з відкликанням посла України формально ми маємо справу з тим, що президент України був незадоволений роботою посла – виходячи з цього, це справа, яка має вирішуватися ними повністю, — заявив депутат "Грузинської мрії", голова комітету з процесуальних питань грузинського парламенту, Іраклій Кадагішвілі, передає Interpressnews.

Він також наголосив, що у відносинах між двома країнами нічого не змінилося.

"Щодо наших країн та народів нічого не змінюється. Грузія дуже чітко, твердо та ініціативно підтримала територіальну цілісність та суверенітет України та засудила російську агресію на всіх міжнародних платформах. Грузія приєднана до найважливішої – фінансової частини санкцій. Грузія нікому не може постачати зброю, бо в неї самої немає такої зброї. Крім того, постачання зброї – це зовсім інша ситуація, коли ми бачимо, як вибірково це роблять НАТО та США", — зазначив політик.

Що відомо

  • Комісія з питань комунікацій Грузії 30 березня повідомила Національну раду про те, що 4 українські телеканали – "UA TV", "ICTV Україна", "Inter+2 і Україна 24" – і радіостанція "Українське радіо" уже доступні на території цієї країни.
  • Міністерство закордонних справ Грузії вважає "референдум" про входження Південної Осетії до складу Росії неприйнятним і таким, що не має юридичної сили.
  • 30 березня "президент" самопроголошеної республіки Південна Осетія Анатолій Бібілов заявив про намір зробити всі необхідні юридичні кроки для входження "республіки" до складу Росії.
  • 31 березня у Держдумі РФ заявили, що самопроголошена республіка Південна Осетія може провести так званий "референдум" про входження до складу Росії вже у травні-червні 2022 року.
  • За даними Генштабу ЗСУ, Росія перекидає до України військових з окупованих Південної Осетії та Абхазії.

Читайте також

Гарантії безпеки для України. Чим завершилися переговори делегацій у Стамбулі

Договір про гарантії безпеки. Питання Криму і Севастополя, а також ОРДЛО прописані окремими пунктами

"Це не просто війна. Усе набагато гірше" — Зеленський дав інтерв'ю російським журналістам

Вторгнення Росії в Україну, день тридцять шостий. Онлайн

Russia invades Ukraine — live updates from Suspilne

Війна на околицях Києва та життя в столиці. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок