У Кривому Розі відбулась акція митців "Вільне небо/Free Sky"

У Кривому Розі відбулась акція митців "Вільне небо/Free Sky"

У Кривому Розі відбулась акція митців "Вільне небо/Free Sky"
. Фото: Міська рада Кривого Рогу

29 березня в Кривому Розі відбулась культурна акція «Вільне небо/Free Sky» на підтримку звернення українського народу до керівництва країн Заходу та НАТО закрити небо над країною. Про це йдеться в повідомленні на сайті міськради Кривого Рогу.

Музиканти виконали Гімн України, популярні українські мелодії та гімн Кривого Рогу.

Також у виконанні міського духового оркестру пролунало попурі на мелодії французьких композиторів "Париж Монмартр".

"Ми хочемо звернути їхню увагу на тисячі загиблих мирних жителів – жінок, дітей, стариків та попросити їх підтримати заклик українського народу, щоб західні політики закрили небо над Україною та припинили масові вбивства, які щодня робить країна-агресор – Росія", – сказала відома криворізька мисткиня Ольга Фоміна.

На акції вона презентувала свою нову пісню "Закрийте небо!", яка присвячена пам'яті всіх українських дітей, вбитих російськими військами.

Відеозапис мистецької акції транслювався в ефірі єдиного марафону всіх українських телеканалів.

Що відомо

  • Латвія, Литва і Естонія закликали країни ООН негайно домовитися про створення безпольотної зони над Україною задля збереження життя людей.
  • Місцеві ради в різних областях України звернулися до держав НАТО та інших партнерів із проханням підтримати закриття неба над державою.
  • Ідеться про закриття неба над Україною для російської військової авіації. No-Fly Zone над Україною, або закрите небо для російської авіації над Україною означатиме, що військові сили – в цьому випадку НАТО – бо до нього звертається Україна, – повинні будуть патрулювати повітряний простір над Україною і повинні будуть збивати літаки чи гелікоптери-порушники.
  • 4 березня генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на пресконференції після зустрічі з міністрами закордонних справ країн Альянсу заявив, що було ухвалене рішення не вводити літаки чи війська НАТО на територію України.

Читайте також

Чому НАТО не закриває небо та як Україна протистоїть російській авіації та ракетам.

Читайте нас у Telegram: Суспільне Дніпро

На початок