Компанії, які пішли з РФ, отримають від України "Відзнаки миру"

Компанії, які пішли з РФ, отримають від України "Відзнаки миру"

Компанії, які пішли з РФ, отримають від України "Відзнаки миру"
. УНІАН

В Офісі президента планують присвоювати спеціальні "Відзнаки миру" іноземним корпораціям, які пішли з Росії у зв'язку з повномасштабним російським вторгненням Росії в Україну.

Про це на брифінгу розповів керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

"Ми продовжуємо вести активну роботу зі світовими компаніями, щоб вони пішли з Росії. Наша мета – жодної копійки в бюджет країни-агресора. Вже досить багато компаній підтримало Україну і йдуть з російського ринку. І я впевнений, ті, хто ще сумнівається, повинні зробити правильний вибір. Не можна підтримувати воєнний злочин", – сказав Єрмак.

На його думку, корпорації, які йдуть з Росії і продовжать згортати там свою діяльність, заслуговують на повагу українців та всього світу. Тому в Офісі президента вирішили впровадити для таких компаній нову нагороду – "відзнаку миру".

"Вважаю, що "відзнака миру" сьогодні дуже важлива, бо ми живемо в переламний момент, коли питання стоїть жорстко: підтримувати зло, яке вбиває жінок і дітей, чи обрати демократичний світ", – сказав очільник ОП.

Війна — усі останні новини

Що відомо

  • За даними експертів Єльського університету, в Росії продовжують повноцінно працювати понад 42 міжнародних компанії.
  • Велика Британія запровадила санкції проти російської компанії "Кронштадт", що є основним виробником низки російських безпілотних апаратів, зокрема БПЛА "Оріон".
  • Міністерство фінансів США готує санкції проти компаній, що забезпечують товарами та послугами російських військових.
  • Сполучені Штати додали російську IT-компанію "Лабораторія Касперського", яка займається розробкою програмного забезпечення у сфері кібербезпеки, до переліку юридичних осіб, що загрожують національній безпеці країни.
  • Технологічні компанії продовжують залишати ринок РФ, повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.
  • Швейцарія заборонила експорт товарів для російського енергетичного сектору та участь у компаніях, що діють у цій сфері, надання їм позик чи інших фінансових ресурсів.

Читайте також

Список міжнародних компаній і їхніх санкцій проти Росії

"Залізна завіса вже опустилася". Які компанії йдуть з Росії через її напад на Україну

Leroy Merlin не збирається йти з РФ попри загибель співробітника у Києві

Вторгнення Росії в Україну, день тридцять другий. Онлайн

Russia invades Ukraine — live updates from Suspilne

Київ, Славутич, Буча, Ірпінь. Що відбувається у столиці та області

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок