Через війну в одній із громад на Полтавщині віряни УПЦ перейшли до ПЦУ

Через війну в одній із громад на Полтавщині віряни УПЦ перейшли до ПЦУ

Через війну в одній із громад на Полтавщині віряни УПЦ перейшли до ПЦУ
. Фото: Павел Якименко

Свято-Миколаївський храм у селі Гоголеве, що на Полтавщині, перейшов до Православної церкви України. До цього він належав Українській православній церкві Московського патріархату. Про це 25 березня Суспільному повідомив настоятель храму отець Павло.

Рішення про перехід до Православної церкви України 24 березня ухвалила релігійна громада. Відтепер храм підпорядковуватиметься Полтавській єпархії ПЦУ, повідомив отець Павло.

"Люди побачивши, що настоятель Кирило (предстоятель Російської православної церкви - ред.) схвалює вбивство наших бійців у війні. Вирішили перейти у підпорядкування Православної церкви України та молитися за наших воїнів українською", — каже отець Павло.
церква
Зібрання громади. Фото: Павел Якименко

За його словами, священника УПЦ МП, який до цього здійснював служби у храмі, також запрошували на збори, але той відмовився приходити.

Як повідомив отець Павло, 26 березня у Свято-Миколаївському храмі відбудеться молебень за воїнів, які загинули на війні з Росією. Це буде перша служба української мовою у складі Православної церкви України.

Що відомо:

  • Уранці 24 лютого президент Росії Володимир Путін виступив з екстреним зверненням до громадян, в якому повідомив про рішення щодо початку військової операції на Донбасі. Після цього російські війська вторглися на територію України.
  • Президент Володимир Зеленський оголосив про запровадження воєнного стану по всій Україні. 25 лютого за це проголосувала Верховна Рада.
На початок