Львівські десантники відбили атаку військових РФ в бою за Вознесенськ: як це було

Львівські десантники відбили атаку військових РФ в бою за Вознесенськ: як це було

Львівські десантники відбили атаку військових РФ в бою за Вознесенськ: як це було
. Командування ДШВ ЗСУ

На початку березня десантники 80 окремої бригади на чолі з капітаном Володимиром Ратушняком не допустили оточення міста Вознесенськ Миколаївської області російськими окупантами. Про це повідомляє служба зв'язків із громадськістю командування десантно-штурмових військ Збройних сил України.

Львівські військові обороняли Вознесенськ 1-3 березня, а офіцер Ратушняк "уміло організував взаємодію з артилерією, а також систему оповіщення про пересування сил противника через місцевих мешканців", йдеться у дописі.

Командир виявив два російські артилерійські дивізіони: гаубичний та реактивний, що входили до російської 126 окремої бригади берегової оборони Чорноморського флоту. Саме ці дивізіони обстрілювали місто.

Як зазначає ЗСУ, українські десантники "подавили вогнем" окупантів і захопили трофейну техніку. Бійці 80 окремої бригади знищили машину з боєкомплектом, командно-штабну машину, два "Гради" й близько 30 особового складу армії РФ. Також українці завдали ударів по російських штурмових колонах і відбили танкові атаки, "в результаті чого ворог зазнав значних втрат в живій силі та техніці".

Крім того, група під керівництвом Ратушняка здійснила штурм села Катеринівка, позбавивши російських військових однієї БМП та двох вантажівок.

"Під час бою з танками противника офіцер здійснив організований відхід під артилерійським та танковим обстрілом, давав координати по цілях та евакуював поранених. В результаті маневру десантно-штурмового підрозділу, танки противника потрапили під вогонь наших протитанкістів", — описують події українські військові.

Під час боїв Ратушняк отримав контузію, але продовжив командування на бойових позиціях. За оборону Вознесенська він був удостоєний ордена "За мужність" III ступеня.

Що відомо

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день тридцятий. Онлайн

Читайте нас в Instagram: головні новини регіону

На початок