Російські війська розграбували та знищили новітню лабораторію у Чорнобилі

Російські війська розграбували та знищили новітню лабораторію у Чорнобилі

Російські війська розграбували та знищили новітню лабораторію у Чорнобилі
. УНІАН

Російські військові розграбували та знищили новітню Центральну аналітичну лабораторію в місті Чорнобиль на Київщині вартістю 6 мільйонів євро.

Про це у Facebook повідомило Державне агентство України з управління зоною відчуження.

Зазначається, що ця лабораторія виконувала стратегічні та унікальні функції. Зокрема, вона надавала послуги на будь-якому етапі поводження з радіоактивними відходами, від кондиціонування до захоронення, а також на стадії досліджень та розробки технологій. Там знаходилось майже 100 одиниць сучасного вартісного аналітичного обладнання, аналогів якого немає в Європі.

"На базі лабораторії знаходились високоактивні проби та зразки радіонуклідів, які сьогодні знаходяться в руках ворога, чим сподіваємось він нашкодить собі, а не цивілізованому світу", — заявили у Держагентстві.

Війна — усі останні новини

Що відомо

  • 16 березня у Держагентстві з управління зоною відчуження повідомили, що російські військові пограбували всі офіси підприємств у Чорнобилі та вивезли спецодяг і комп’ютерну техніку.
  • Росіяни захопили ЧАЕС 24 лютого — у перший день повномасштабного вторгнення РФ в Україну.
  • 6 березня мер Славутича Юрій Фомічев повідомив, що персонал Чорнобильської атомної електростанції працює без можливості змінитися та повернутися у місто Славутич до своїх рідних.
  • 9 березня Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) заявило, що більше не отримує даних від системи моніторингу ядерних матеріалів на Чорнобильській АЕС.
  • 20 березня на ЧАЕС вперше від початку війни вдалося провести часткову ротацію персоналу. Загалом зі станції вдалося вивезти 64 працівники.

Читайте також

Війна Росії проти України. День 28. Онлайн

Я готовий піти на все, якщо моя хода буде з нашим народом — інтерв’ю Зеленського

Russia invades Ukraine — live updates from Suspilne

Вторгнення Росії в Україну. День двадцять сьомий. Онлайн

"Буча, Гостомель, Ірпінь стають другим Донецьким аеропортом". Що відбувається у Київській області

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок