За оцінками ЮНІСЕФ Україну покинуло півтора мільйона дітей

За оцінками ЮНІСЕФ Україну покинуло півтора мільйона дітей

За оцінками ЮНІСЕФ Україну покинуло півтора мільйона дітей
. AP

За даними ЮНІСЕФ близько 1,5 мільйона дітей залишили Україну з початку російського вторгнення – вони найчастіше стають жертвами торгівців людьми, передає CNN.

"Війна в Україні призводить до масових переміщень та потоків біженців — умови, які можуть призвести до значного сплеску торгівлі людьми та гострої кризи у сфері захисту дітей", — сказав регіональний директор ЮНІСЕФ Афшан Хан.

У період з 24 лютого по 7 березня співробітники ЮНІСЕФ виявили понад 500 дітей без дорослих, які перетинали кордон з Україною та Румунією. Загальна кількість дітей, які без нагляду дорослих опиняються за кордоном може бути значно вищою.

"Діти-біженці часто губляться зі своїми сім'ями, а потім їх експлуатують та продають у рабстві. Тому потрібно, щоб уряди в регіоні активізувалися і вжили заходів для забезпечення їхнього життя", — зазначив Хан.

Щоб посилити захист дітей, ООН та партнери з громадянського суспільства створили у сусідніх країнах, таких як Польща, інформаційні центри, так звані "блакитні точки" для надання основних послуг сім'ям.

ЮНІСЕФ також закликає сусідні з Україною уряди посилити перевірки для захисту дітей на кордонах та у ключових місцях, таких як вокзали.

Що відомо

  • Двоє немовлят, яких громадяни Китаю намагались незаконно вивезти закордон, народжені від сурогатних матерів у Києві. Чоловікам оголосили підозру та обрали запобіжний захід у вигляді застави.
  • Понад 3 мільйони українців залишили територію України через вторгнення РФ. Відповідну статистику щодо біженців з України оприлюднили в ООН. За даними Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, найбільше українців вирушило до кордону з Польщею — майже 2 мільйони.
  • Понад 100 тисяч британців погодились надати житло українським біженцям, повідомив прем'єр Британії Борис Джонсон.
  • Міністерство закордонних справ України планує відкрити онлайн-ресурс з інформацією для українських біженців.
  • Президент Польщі Анджей Дуда 13 березня підписав закон, який регламентує умови перебування українських біженців у країні та їхню соціальну підтримку.
  • Уряд Греції ухвалив рішення відправити транспорт у Польщу для того, щоб перевезти до себе частину біженців з України.

Читайте також

Russia invades Ukraine — live updates from Suspilne

Вторгнення Росії в Україну, день двадцять четвертий. Онлайн

"Буча, Гостомель, Ірпінь стають другим Донецьким аеропортом". Що відбувається у Київській області

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок