У Каланчаку на Херсонщині люди не можуть отримати пенсію

У Каланчаку на Херсонщині люди не можуть отримати пенсію

У Каланчаку на Херсонщині люди не можуть отримати пенсію
.

В Каланчаку Херсонської області проблема з виплатою пенсії. У відділення Укрпошти не можуть привезти гроші.

Про це Суспільному розказала голова Каланчацької територіальної громади Світлана Фоміна.

"Люди переживають і скандалять. Не можуть елементарно купити хліба. Волонтери, звичайно, допомагають, розвозять адресно. Ми сьогодні чекали машину, яка мала б привести пенсію у відділення Укрпошти, але її відмінили в останні хвилини. Люди бояться виїжджати. Хоча по селах машина їздить, а ось в Каланчак ніяк не доїде. У Скадовську питання пенсії закрили, а в нас ну ніяк", - каже Фоміна.

Місцеві жителі розказали Суспільному, що у Каланчаку ситуація більш-менш спокійна. Їсти є що, ліки - частково. Підприємці хліб возять і продукти деякі.

"Голоду нема і до нього, до голоду, геть далеко. Голова в нас молодець, тримається, і тримає нашу державну Українську позицію. Більшість людей також. Але, на превеликий жаль, є і ті, хто рашистську гуманітарку бере. Орків по Каланчаку хватає, то заїжджають то виїжджають, на всіх виїздах блокпости. По трасі окопуються. Є інформація про мінування деяких ділянок, але не підтверджена",- каже жителька Каланчака.

Що відомо:

  • Понад двадцять днів російські війська на Херсонщині. Вони "господарюють" в населених пунктах, залякують місцевих жителів, проводять обшуки, мародерствують, викрадають людей.
  • Херсон, в який 1 березня зайшли окупанти, так і залишається в облозі. Машини з продуктами та ліками до Херсона не пускають.
  • Прибічники окупантів намагаються дезінформувати жителів Херсонщини. Вони проводять мітинги, роздають "допомогу" з російського гумконвоя, створюють фейковий комітет з порятунку Херсона.
  • Наперекір усьому жителі Херсона і області щодня виходять на мирні акції протесту, щоб показати окупантам Херсонщина - це Україна.

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок