Йдуть перемовини, щоб відпустили Дмитра Васильєва - міський голова Нової Каховки

Йдуть перемовини, щоб відпустили Дмитра Васильєва - міський голова Нової Каховки

Йдуть перемовини, щоб відпустили Дмитра Васильєва - міський голова Нової Каховки
. Фото: Каховка. Інфо

Про викрадення секретаря міськради Нової Каховки Дмитра Васильєва та ситуацію у місті в ефірі Суспільного розказав міський голова Володимир Коваленко.

Що відомо про стан Дмитра Васильєва?

Сьогодні 3-тя доба, як Дмитро Васильєв затриманий. Стан здоров'я - все добре, бо всі ці дні ми знали ситуацію і робимо конкретні дії, щоб якомога швидше це питання вирішити. У цей момент йдуть перемовини, щоб його відпустили. Кожне слово сказане у цей момент може повернути ситуацію в іншу сторону. З іншого боку, повірте, ми робимо все щоб Дмитро сьогодні-завтра був на робочому місці.

Яка зараз ситуація у Новій Каховці?

У нас вода, світло, тепло, газ є. Лікарняні заклади працюють, працюють комунальні підприємства, хліб розвозимо. Допомагаємо населенню із правого боку, що не належить до нашої громади. Найбільша проблема - це відсутність ліків. Ліки - це величезна проблема, ви знаєте, що ми відрізана територія. Аналогічна ситуація по паливно-мастильним матеріалам. І виплати пенсій. Ніякої готівки не надходить. Ми комунікуємо на рівні співпраці із заступниками голови ОДА, то Укрпошта трохи почала давати. Це основні проблеми. З харчуванням проблем немає, бо були великі оптові бази. Ми великий аграрний регіон. Настрої такі - люди притихли і хочуть зрозуміти, що реально далі.

Чи випускають росіяни людей із міста?

Зараз до обласного центру доїхати можна, після певних перевірок автомобілі їздять. До Кривого Рогу, ми там намагаємось розв'язувати питання.

Чи є можливість доставити вантажі із ліками до Нової Каховки?

Ми працюємо із різними містами. Нам багато разів казали, що ось-ось має підійти в бік Кривого Рогу. Я думаю, що якщо з‘їздять там де лінія розмежування. Нам тільки ліки потрібні. Потрібен інсулін, ліки для онкохворих, від тиску, та інші.

Що відомо:

  • Понад двадцять днів російські війська на Херсонщині. Вони "господарюють" в населених пунктах, залякують місцевих жителів, проводять обшуки, мародерствують, викрадають людей.
  • Херсон, в який 1 березня зайшли окупанти, так і залишається в облозі. Машини з продуктами та ліками до Херсона не пускають.
  • Прибічники окупантів намагаються дезінформувати жителів Херсонщини. Вони проводять мітинги, роздають "допомогу" з російського гумконвоя, створюють фейковий комітет з порятунку Херсона.
  • 16 березня військові РФ затримали секретаря Новокаховської міськради Дмитра Васильєва. Окупанти його утримують у підвалі будівлі поліції міста Нова Каховка.

Читайте також:

  • У Херсоні зник громадський діяч Максим Негров
  • Є підозра, що зниклого журналіста Олега Батуріна перевезли до Криму - сестра
  • В тимчасово окупованих Каховці і Новій Каховці викрадені два журналісти: подробиці зникнення

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок