Видають маски та міряють температуру: як працює харківська поліклініка на карантині

Видають маски та міряють температуру: як працює харківська поліклініка на карантині

Видають маски та міряють температуру: як працює харківська поліклініка на карантині
. Original

Майже 130 працівників міської поліклініки №6 у Харкові пішли у відпустку. У закладі на час карантину перенесли планові процедури та закрили денний стаціонар.

Відвідувачам у поліклініці обробляють руки антисептиком, видають маски та міряють температуру. Такий режим ввели з понеділка через карантин. За останні три дні пацієнтів з підвищеною температурою було близько 10, каже епідеміологиня поліклініки Марина Мороз:

"Хворі з температурою не заходять у поліклініку, а звертаються одразу у кабінет 14а. Цей кабінет має окремий вхід. У кабінеті все зроблено для того, щоб хворі з температурою отримали відповідну медичну допомогу, по-друге, щоб вони не заразили пацієнтів, які приходять у поліклініку з іншими проблемами. Тут у нас сидять лікарі, які повністю екіпіровані, захищені".

Лікарка каже, захисних комплектів у поліклініці близько 60, усі одноразові.

Видають маски та міряють температуру: як працює харківська поліклініка під час карантину
"Зверху надягається ось такий медичний халат. Це бахіли. Ось це у нас шапочка одноразова. І масочки. Масок у нас десь 1000". Original

Нині 22 пацієнти поліклініки, які приїхали з-за кордону, на самоізоляції. Інших просять при симптомах грипу залишатися вдома і телефонувати терапевту, каже головна лікарка Ольга Дяків:

"Особливо з групи ризику: це населення, яке старше 60-70 років, яке має якесь захворювання. Це вони все знають, усі лікарі обдзвонили, усі попередили. Просимо не приходити вагітних жіночок. Значно зменшилась кількість пацієнтів. Мабуть, 50% це точно".

За її словами, у поліклініці понад 460 працівників. З них близько 30% — в оплачуваній відпустці:

"Ті, які були залучені до планової допомоги, денний стаціонар, планова стоматологічна допомога, планова неврологічна допомога. Масаж, лікування у денному стаціонарі хронічних хворих, стоматологічна планова допомога. Ці види медичної допомоги зараз необов'язкові, тому частину з них прикрили”.

Автор: Альона Рязанцева

На початок