Одна з головних проблем - відсутність медикаментів: ситуація у Каховській громаді на Херсонщині

Одна з головних проблем - відсутність медикаментів: ситуація у Каховській громаді на Херсонщині

Одна з головних проблем - відсутність медикаментів: ситуація у Каховській громаді на Херсонщині
. Укрінформ

Одна з проблем, яку наразі неможливо розв'язати у Каховській територіальній громаді на Херсонщині – це відсутність медикаментів.

Про це повідомила перша заступниця Каховського міського голови з питань виконавчих органів ради Галина Гондарева у Facebook.

"Медикаменти – це найсерйозніша проблема, яку ми не можемо вирішити. У нас немає можливості дістатися до Миколаєва і забрати гуманітарний вантаж. Над цим працює держава, щоб ми отримали цей гуманітарний вантаж. Закликаю всіх, не брати криваву гуманітарку. Знайте, що це на крові. Почекайте. Я розумію, що важко, але чекаємо і все у нас обов'язково буде. Вже є певні зрушення», - каже Гондарева.

19 березня під час засідання виконавчого комітету Каховської міської ради міський голова Віталій Немерець сказав, що ніч і минула доба пройшли в громаді без надзвичайних подій.

"Жодного пораненого, жодної людини, скаліченої внаслідок бойових дій не доставлено до нашої лікарні. 24 день війни, в нас немає на території громади людей, які лишилися життя внаслідок бойових дій, немає загиблих через голод.

Завтра в нас день працівників комунальних служб. Хочу подякувати тим комунальним, які зараз працюють незважаючи ні на що", каже Віталій Немерець.

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Іван Орєхов розказав, що більшість магазинів і ринків, які є у місті, працюють. Продукти є практично всі, цінова політика більш-менш доступна. Промислові товари також продаються.

"Були питання щодо розрахунків через термінали в магазинах, в них проблеми з інтернетом, пообіцяли виправити ситуацію", - каже Орєхов.

Начальниця відділу контролю за наданням соціальної підтримки та нагляду за правильністю призначення (перерахунку) та виплати пенсій Ірина Володіна сказала, що продовжують працювати з незахищеними верствами населення.

"Вчора мали змогу сформувати та доставити майже 200 продуктових наборів. Хочу подякувати нашим жителям, які не принижують себе і не принижують країну, не стають у черги за кривавою гуманітаркою", - говорить Володіна.

Про ситуацію щодо отримання паспортів і документів жителями громади повідомив керуючий справами виконкому Віталій Чернявський.

"На даний час центр надання адміністративних послуг, який підключений до демографічного реєстру, не працює і немає підключення, а видача цих документів можлива тільки через з'єднання з демографічним реєстром. Крім того, не працюють реєстри виборців, реєстри речових майнових прав, тому чекаємо на подальші роз'яснення від державних органів", - каже Чернявський.

Що відомо:

  • Понад двадцять днів російські війська на Херсонщині. Вони "господарюють" в населених пунктах, залякують місцевих жителів, проводять обшуки, мародерствують, викрадають людей.
  • Херсон, в який 1 березня зайшли окупанти, так і залишається в облозі. Машини з продуктами та ліками до Херсона не пускають.
  • Прибічники окупантів намагаються дезінформувати жителів Херсонщини. Вони проводять мітинги, роздають "допомогу" з російського гумконвоя, створюють фейковий комітет з порятунку Херсона.
  • Наперекір усьому жителі Херсона і області щодня виходять на мирні акції протесту, щоб показати окупантам Херсонщина - це Україна.

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок