Ракетний удар по Київщині та обстріл Рубіжного. Ситуація в регіонах

Ракетний удар по Київщині та обстріл Рубіжного. Ситуація в регіонах

Ракетний удар по Київщині та обстріл Рубіжного. Ситуація в регіонах
. Фото: Associated Press

Ніч проти 17 березня знову була неспокійною. Російські війська продовжували обстрілювати українські населені пункти, а також завдавати ракетних ударів, зокрема по Київщині та Донеччині.

Про це йдеться у ранковому зведенні Офісу президента станом на 08:00.

Київщина

Протягом ночі були постійні тривоги загрози авіаударів. Бучанський район: Ірпінь, Буча, Гостомель, Макарів — тривали бої, велися артилерійські обстріли.

Броварський район: ракетні удари по населених пунктах Калинівської територіальної громади. Кількість постраждалих уточнюється.

Чернігівщина

За ніч було кілька повітряних тривог. Також з вечора і всю ніч війська РФ методично обстрілював Чернігів з артилерії. Інформація щодо кількості жертв та постраждалих уточнюється.

Сумщина

По Сумському району кілька годин працювала ворожа артилерія. Також була повітряна тривога. Дані про постраждалих наразі відсутні.

Житомирщина

За оновленою інформацією, на Житомирщині за добу було зафіксовано чотири обстріли з повітря: обстрілювали Малинську та Чуднівську громади. Попередньо, без жертв.

Кіровоградська область

Ситуація контрольована та відносно спокійна. Лунали дві повітряні тривоги.

Дніпропетровщина

Вночі над Дніпропетровщиною засобами ППО Повітряних Сил знищено два ворожих літаки, повідомило Повітряне командування "Схід".

Харківщина

Харків: всю ніч тривали хаотичні обстріли, є потрапляння в житлові будинки, школи, склади. Кількість постраждалих ще встановлюється, працюють рятувальники. В Ізюмі та Чугуївському напрямку тривають бої.

Російські війська вночі обстріляли місто Мерефу, внаслідок чого зруйновано школу, будинок культури, а також будинки. Є постраждалі, рятувальники зараз працюють на місці.

Запорізька область

Вночі — дві повітряні тривоги.

Рівненщина

Ніч на Рівненщині пройшла спокійно. Тричі оголошувалася повітряна тривога.

Напередодні ввечері було завдано ракетного удару по військовому об‘єкту в місті Сарни на півночі області (90 км від Рівного). Постраждалих чи загиблих немає. Працює відповідна комісія.

Волинь

Ніч була відносно спокійною, лунали повітряні тривоги.

Вінниччина

Ніч минула відносно спокійно, лунали повітряні тривоги.

Закарпаття

Вночі була тривога. Наразі ситуація спокійна.

Хмельницька область

Була повітряна тривога вночі.

Тернопіль

Три тривоги за ніч. На ранок все спокійно.

Черкаси

Ситуація стабільна, вночі лунала одна повітряна тривога.

Львівщина

Ніч минула спокійно.

Полтавщина

Ніч минула спокійно, тривала повітряна тривога у Пирятині.

Чернівці

Ситуація відносно спокійна, повітряна тривога вночі.

Івано-Франківськ

Вночі лунала одна повітряна тривога.

Луганщина

Сєвєродонецьк та Рубіжне у вогні. У Сєвєродонецьку зафіксовано влучення в "Укртелеком". У Рубіжному внаслідок обстрілу спалахнули щонайменше 27 житлових будинків. Інформація щодо кількості жертв та постраждалих уточнюється.

Донеччина

Авдіївка: всю ніч російські війська вели хаотичний артобстріл, а зранку завдали авіудару, після чого почали обстріл з "Градів", який триває досі. Про наслідки та постраждалих поки немає інформації.

Мар'їнка, Красногорівка — обстріли по місту. Розбита будівля Мар'їнської ВА.

По Маріуполю знову завдали авіаудару. Люди самотужки вириваються з Маріуполя на власному транспорті. Ризик загибелі залишається високим, оскільки росіяни обстрілюють колони мирних мешканців.

Миколаївщина

Ніч була неспокійною. У центральній частині області велися бої з російськими військами.

Херсонщина

На Херсонщині тривають сильні вибухи та гради. Область повністю окупована російськими військами, через що майже у кожній із 49 територіальних громад виникають перебої з електроенергією, водо- та газопостачанням. Станом на вечір 16 березня знеструмленими залишались 64 населених пункти. Через відсутність продуктів, ліків та терор росіян мирних мешканців ситуація в області критична.

Одеса

Ніч минула відносно спокійно. Ситуація контрольована.

Війна — усі останні новини

Читайте також

Обстріли Києва, евакуація Бучі, Гостомеля, Ірпеня. Що відбувається у Київській області та столиці

Вторгнення Росії в Україну. День двадцять другий. Онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок