Група українців обманом хотіла лишитися на карантині у Відні — посол

Група українців обманом хотіла лишитися на карантині у Відні — посол

Група українців обманом хотіла лишитися на карантині у Відні — посол
.

Посол України в Австрії Олександр Щерба розповів історію про те, як група молодих українців вирішила не евакуюватися на батьківщину, а залишитись у Відні. Причому у своїх буцімто негараздах молодь звинуватила посольство. Батьки ж безпідставно виказали своє обурення дипломатам.

Щерба на своїй сторінці у Facebook виклав деталі інциденту. Так, за його словами, 21 березня відлетів четвертий борт з Австрії до України, і того ж дня в посольство почали телефонувати розлючені батьки.

"Заявляли, що ми не пустили їхніх дітей на літак, що, мабуть, продали білети за спекулятивною ціною, і загрожували написати куди треба. Почали розбиратися. З’ясувалося, що група молодих — ну дуже молодих — людей вирішила провести карантин у Відні, без пильного ока батьків. А щоб мати в очах батьків вагому причину, вирішила придумати історію. Звалити все на посольство", — наводить деталі посол.

Вигадлива молодь звинуватила дипломатів і в тому, що в аеропорт їх нібито не пустили, і квитки комусь не тому продали, і "взагалі, мутять тут, іроди, щось незрозуміле, а ми тут змушені — ну просто змушені! — залишитися ще на невизначений час".

Працівники посольства поспілкувалися телефоном зі стурбованими батьками, а також їхніми дітьми.

"Діти комунікували "мєждомєтіями". У батьків взагалі була німа сцена, за Гоголем. Одну дівчину доставили додому, інші "фігуранти" все ще сидять у Відні", — продовжив розповідь Щерба.

Він також звернувся до тих молодих людей, які ще залишилися, повідомив, що 24 березня о 14:00 (за місцевим часом) з Відня до України відлітає літак.

"В аеропорт всіх пускають! Білети продаються онлайн! Поспішайте! Консул, якого ви оббрехали, надасть вам всю необхідну допомогу!" — закликав посол.

Щерба додав, що найбільш розлючений батько подзвонив і вибачився, "дуже сердечно".

Що відомо

На початок