Волонтер із Полтави перебуває у реанімації після обстрілу

Волонтер із Полтави перебуває у реанімації після обстрілу

Волонтер із Полтави перебуває у реанімації після обстрілу
. фото: надані Іллею Астаховим

Полтавський волонтер Сергій Іванчук перебуває у критичному стані. Він потрапив під обстріли на Харківщині. Про це Суспільному розповіла його мати Олена Іванчук.

29-річний чоловік родом із Полтави. Після повномасштабного вторгнення Росії він возив гуманітарну допомогу, зокрема, у Харків.

"Він відвозив все, що давали: продукти, медикаменти, останнім разом це були й бронежилети", – розповіла Олена Іванчук.

10 березня поблизу Харкова Сергій потрапив під обстріли окупантів. Поранення чоловік отримав в області печінки, легень, рук та ніг. Нині полтавець у реанімаційному відділенні однієї з харківських лікарень. За словами матері волонтера, медики кажуть, що його стан критичний, прогнозів щодо подальшого одужання не дають.

Сергій Іванчук має музичну освіту. Волонтерством почав займатися 2014-го, від початку війни на Донбасі, говорить мати. Зокрема, влаштовував концерти та збирав гроші для армії.

"Коли війна почалася, ми були у всіх військових частинах Полтави та Миргорода. Перші концерти були у Львові. Було проведено на Різдво по три концерти за день, 60 тисяч гривень перераховано було (благодійниками – ред.)", – говорить Олена Іванчук.

За її словами, навчався Сергій у музичній школі та училищі, отримав дипломи за спеціальністю гітара та бандура. Вищу освіту здобував у Львові та Одесі. Від 2019-го підвищував свій рівень в оперній академії в Італії, а згодом повернувся до Полтави.

Що відомо:

  • Уранці 24 лютого президент Росії Володимир Путін виступив з екстреним зверненням до громадян, в якому повідомив про рішення щодо початку військової операції на Донбасі. Після цього російські війська вторглися на територію України.
  • Президент Володимир Зеленський оголосив про запровадження воєнного стану по всій Україні. 25 лютого за це проголосувала Верховна Рада.
На початок