Росія може посилити терористичні методи ведення війни – Генштаб

Росія може посилити терористичні методи ведення війни – Генштаб

Росія може посилити терористичні методи ведення війни – Генштаб
. Генеральний штаб ЗСУ/ Facebook

У Генеральному штабі Збройних сил України попереджають про високу ймовірність посилення Росією терористичних методів ведення бойових дій.

Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ станом на 18.00

Зазначається, що йдеться про завдання ракетно-бомбових ударів по об’єктах цивільної інфраструктури, житлових районах, залякування місцевого населення, проведення інформаційних та психологічних акцій з метою підриву довіри населення до влади на місцях, поширення дезінформації, захоплення місцевого населення у заручники.

У Генштабі також інформують, що російські війська не полишають спроб продовжити наступ на всіх напрямках.

"Для цього проводять заходи з формування та злагодження резервів на території російської федерації. Значна частина російських підрозділів відновлюють боєздатність. Противник намагається налагодити логістичне забезпечення частин та підрозділів, що ведуть бойові дії", — йдеться у повідомленні.

Також війська РФ продовжують проводити повітряну розвідку позицій українських військ у Донецькому, Таврійському, Південнобузькому та Бессарабському операційних районах. Крім того, з метою втягування Білорусі у війну проти України Росія вдається до провокативних дій.

"За наявною інформацією авіація ВКС РФ завдала удару по населених пунктах на території Республіки Білорусь, що розташовані поблизу державного кордону України. З метою маскування Російська Федерація здійснила атаку з повітряного простору України", — повідомили у Генштабі.

ЗСУ дають відсіч окупантам, завдаючи їм значних втрат в живій силі та військовій техніці. Наголошується, що морально-психологічний стан російської армії вкрай низький, а на окремих напрямках військові РФ здаються у полон.

Що відомо

  • Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки повідомив, що війська Білорусі можуть здійснити вторгнення в Україну ввечері 11 березня.
  • 11 березня о 14:00 російські військові влаштували провокацію на кордоні України та Білорусі. Російські літаки вилетіли з аеродрому в Білорусі, зайшли на територію України, розвернулись над українськими населеними пунктами, після чого нанесли вогонь по населеному пункту Копані в Білорусі.
  • 11 березня президент Білорусі Олександр Лукашенко зустрівся із Путіним. Лукашенко заявив, що Україна нібито готувала напад на Росію та Білорусь. Він приніс Путіну карту, де нібито зображено, куди могли вдарити ЗСУ, якби не "превентивні удари" — повномасштабне вторгнення РФ в Україну.
  • Радник голови Офісу президента Олексій Арестович записав відеозвернення до народу Білорусі після провокації з обстрілом села Копані та закликав не втягувати себе у злочинну авантюру.
  • За даними Генштабу ЗСУ, протягом 10 березня російські війська намагалися закріпитися на захоплених рубежах, здійснювали перегрупування військ та відновлювали боєздатність. Також Росія продовжує формувати резерв на своїй території через значні втрати особового складу та зниження темпів наступу.

Читайте також

Війна Росії проти України. День шістнадцятий. Онлайн

Russia invades Ukraine — live updates from Suspilne

Через напад Росії загинули чи зазнали травм понад 1400 цивільних українців — ООН

На вулицях росіяни і чеченці. Життя у Гостомелі: розстріли, відсутність їжі, тепла і зв’язку

Щоденники війни. Найстрашніша подорож мого життя

Війна — усі останні новини
На початок