"Дозвольте нашим матерям народжувати". Науковці Франківщини просять НАТО закрити небо над Україною

"Дозвольте нашим матерям народжувати". Науковці Франківщини просять НАТО закрити небо над Україною

"Дозвольте нашим матерям народжувати". Науковці Франківщини просять НАТО закрити небо над Україною
. Фото: Facebook/Світлана Онищук

Науковці Івано-Франківщини звернулися до НАТО із закликом закрити небо над Україною та попросили колег з усього світу посприяти цьому. Відеозвернення 11 березня оприлюднила голова обласної військової адміністрації Світлана Онищук на сторінці у Facebook.

Відео записали біля пам'ятника Іванові Франку.

"Наука не знає кордонів. Ми — науковці Прикарпаття, українці, в чиїй країні триває війна, європейці, які поважають міжнародні доктрини, цінуємо національні цінності, звертаємося до наших колег — міжнародної наукової спільноти із закликом сприяти закриттю неба над Україною. Кожна хвилина — це людські жертви. Ми не можемо дозволити продовження геноциду українського народу. НАТО, закрийте небо над Україною!" — йдеться у зверненні.

Голова обласної ради, професор університету нафти і газу Олександр Сич також закликав створити над Україною безпольотну зону.

"Дозвольте нашим матерям народжувати, дозвольте нашим дітям вчитися і не відчувати жахіття війни. Дозвольте нашим співвітчизникам, які втекли від жахіття війни, знову не чути вибухів бомб і виття сирен. Ми хочемо жити", — сказав Олександр Сич.

Звернувся до наукової спільноти й ректор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігор Цепенда.

"Протягом 15 днів ми мужньо захищаємо нашу землю, Європу. Російський агресор зазнає величезних втрат, він не може погодитися з цією поразкою і починає застосовувати ракети, літаки, вбиваючи не тільки наших воїнів, але й мирних людей. Сьогодні закриття неба над Україною — це захист не лише України, але і Європи", — заявив Ігор Цепенда.

З проханням закрити небо до НАТО і науковців звернулися також ректори університету нафти і газу Євстахій Крижанівській, медичного університету — Микола Рожко, Університету Короля Данила — Мирослав Луцький і директор юридичного інституту національного університету "Одеська юридична академія" Роман Савчук.

Читайте також

Читайте нас у Telegram: головні новини Івано-Франківщини

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок