62% українців вважають недостатніми світові санкції проти РФ

62% українців вважають недостатніми світові санкції проти РФ

Опитування
62% українців вважають недостатніми світові санкції проти РФ
.

Більше ніж половина українців вважають недостатніми економічні санкції проти Росії запроваджені західними партнерами. Про це свідчать результати опитування групи "Рейтинг".

"Швидше недостатніми вважають фінансову підтримку (достатня – 39%, не достатня – 45%) та економічні санкції проти Росії (достатні – 32%, не достатні – 62%)", – ідеться у результатах опитування.

Найгірше опитані оцінили військову допомогу Україні: достатньою вважають лише 29%, недостатньою – 62% опитаних. У регіональному розрізі найгірше оцінюють різні напрями міжнародної підтримки на Півдні та Сході, відносно краще – На Заході та у Центрі.

За результатами дослідження – військова допомога Україні – напрям міжнародної підтримки, якого найбільше очікують 63% українців.

Аудиторія: населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Вибіркова сукупність: 1200 респондентів. Метод опитування: CATI (Computer Assisted Telephone Interviews - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,8%. Терміни проведення: 8- 9 березня 2022 р.

Що відомо

  • У перемогу України у війні з Росією вірять 78% українців, а президента Зеленського підтримує майже 80% опитаних.
  • 88% українців вірять, що країна зможе відбити напад Росії і 98% — підтримують дії Збройних сил.
  • Близько 74% опитаних американців вважають, що США та НАТО повинні закрити небо над Україною, аби захистити її від авіаударів з боку Росії. Про це свідчить опитування Reuters.
  • Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що російські війська знизили інтенсивність бойових дій через втрати в особовому складі та техніці.
  • Президент Володимир Зеленський під час онлайн-зустріч із сенаторами Конгресу США закликав ввести "безпольотну зону" над Україною для російської авіації.
  • Міжнародну петицію до НАТО щодо запровадження безполітної зони вже підписали мільйон людей. Для цивільної авіації повітряний простір України закритий від самого початку війни. Ідеться про закриття неба над Україною для російської військової авіації. Закрите небо для російської авіації над Україною означатиме, що НАТО повинна буде патрулювати повітряний простір над Україною і збивати літаки чи гелікоптери-порушники.
  • Росія використовує повітряно-космічні сили для атак українських міст та населених пунктів, тому питання щодо закриття неба над Україною треба вирішити за декілька днів, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.
  • Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що НАТО не вводитиме літаки чи війська на територію України.

Читайте також

"Буча, Гостомель, Ірпінь стають другим Донецьким аеропортом". Що відбувається у Київській області

Війна — усі останні новини

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Платформи Суспільного працюють без перебоїв: сайт, радіо та соцмережі Telegram, Facebook, Instagram, Youtube, Viber, а також Twitter англійською мовою.

На початок