М'ясо дало підприємство, а банки — люди. На Франківщині волонтери виготовляють тушкованки для бійців

М'ясо дало підприємство, а банки — люди. На Франківщині волонтери виготовляють тушкованки для бійців

М'ясо дало підприємство, а банки — люди. На Франківщині волонтери виготовляють тушкованки для бійців
. Фото: Суспільне Карпати

На Івано-Франківщині волонтери виготовляють тушкованки для бійців. М'ясо надало сільськогосподарське підприємство, а банки для закруток зібрали люди. Про це Суспільному розповів представник підприємства Роман.

"Маємо можливість завезти бійцям багато м'яса — 10-20 тонн. Але не відправляти ж м'ясо сирим. Хочемо його приготувати, зробити тушкованки, щоб кожен боєць міг взяти та одразу з'їсти й не думати про приготування", — розповідає Роман.

З його слів, до приготування м'ясних консервів залучили понад 80 людей у селах Городенківської та Коломийської громад.

"Привозимо кому 30 кг м'яса, кому — 130 кг, а хтось бере і 150 кг. Ми їм привозимо м'ясо, банки та кришки, а вони вже за своїми рецептами готують. Жодна людина ще не сказала, що немає солі, перцю чи лаврового листка. Хтось мав вдома, інші купують за свої гроші", — каже Роман.

Представник сільськогосподарського підприємства розповідає, що оголосили про збір банок для закруток. Планували зібрати 14 тис., проте вдалося отримати приблизно 20 тис. банок.

"Ми привеземо ще партію м'яса, але я сподіваюся, що не треба буде його, що війна закінчиться. Але це питання "тримаємо на пульсі". Поки що збір банок — на паузі", — каже Роман.

З його слів, тушкованки готують з курячого м'яса. Попередньо планували курятину відправляти на експорт.

"Ми експорт скасували, все залишаємо в Україні. Розвозимо м'ясо по всій державі. Частину завезли на Івано-Франківщину, частину — на Вінниччину. Через 2-3 дні тушкованка буде готова. Її розподілятимуть через військову адміністрацію", — розповідає Роман.

Читайте також

Читайте нас у Telegram: головні новини Івано-Франківщини

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини й ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок