Корм є, ліки — також. Як у "Домі Сірка" у Франківську доглядають за тваринами під час війни

Корм є, ліки — також. Як у "Домі Сірка" у Франківську доглядають за тваринами під час війни

Корм є, ліки — також. Як у "Домі Сірка" у Франківську доглядають за тваринами під час війни
. Фото: Суспільне Карпати

З початком повномасштабного вторгнення РФ в Україну тварин у "Домі Сірка" в Івано-Франківську побільшало. Попри це, у притулку вистачає їжі для них, немає у місті проблем і з лікуванням, розповіла в етері Українського радіо Карпати керівниця організації Наталя Когут.

"Чимало жителів Івано-Франківська, області виїжджають, залишаючи тварин вдома — на подвір’ях, прив’язаних, у вольєрах. Переселенці приїжджають зі своїми тваринами. Але під час поселення господарі кажуть, що не хочуть бачити у квартирах тварин. Тож це лягає на наші плечі. Треба думати, де оселити тварин, кому віддати їх на перетримку, поки люди не знайдуть іншу домівку чи не виїдуть за кордон", — розповідає Наталя Когут.

З її слів, не зважаючи на збільшення кількості тварин, у притулку всім вистачає кормів. Їжу приносять прикарпатці, також гуманітарну допомогу передають із Польщі. Немає проблем і з лікуванням — в Івано-Франківську продовжують працювати три ветеринарні клініки.

Для переміщення тварин в умовах повномасштабного вторгнення російських терористів в Україну директорка "Дому Сірка" порадила використовувати нашийники для собак і котів. Якщо немає спеціальних переносок для тварин, потрібно взяти картонні коробки.

"7 березня в Івано-Франківськ приїхали люди з Києва — втікали від обстрілів. У них не було "переносок", тож вони просто посадили сім котів у картонні коробки. Так само зробили з маленькими собаками. Везли їх 30 годин", — розповідає Наталя Когут.

Вона також додає, що в коробках для перевезення обов’язково треба проробити отвори, щоб тварини могли дихати свіжим повітрям.

Читайте також

Читайте нас у Telegram: головні новини Івано-Франківщини

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини й ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок