Дванадцятий день збройного нападу. Чернігівщина. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ

Дванадцятий день збройного нападу. Чернігівщина. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ

Дванадцятий день збройного нападу. Чернігівщина. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ
. ФОТО: Суспільне Чернігів

7 березня - дванадцятий день, як російські війська вторглися в Україну. Бої тривають. Війська тримають оборону. Суспільне слідкує за оновленнями та веде текстовий онлайн подій, які відбуваються на Чернігівщині. Довіряйте тільки перевіреним новинам.

01:10 Оперативна інформація станом на 24:00. Генштаб ЗСУ:

На Сіверському напрямку противник силами підрозділів зі складу 2, 41 загальновійськових армій ЗС РФ та 90 танкової дивізії Центрального воєнного округа проводить наступальну операцію з метою блокування Чернігова та підготовки до наступу на Суми.

00:23 Міністри закордонних справ України та Росії Дмитро Кулеба і Сергій Лавров проведуть перемовини в турецькій Анкарі 10 березня — це перша зустріч на урядовому рівні з початку повномасштабного російського вторгнення в Україну.

00:10 «Чернігівгаз» повідомляє, що їхнім фахівцям вдалося відремонтувати газорозподільну мережу в Чернігівському районі, пошкоджену артилерійськими обстрілами ворога. Газовики відновили газопостачання понад 3 тисячам українських родин у фронтовій зоні.

Наразі в області зафіксовано близько 60 пошкоджень мереж, в тому числі у багатоповерхівках Чернігова - 40, які сталися через артобстріли та бомбардування російськими військовими житлових кварталів. Всього на Чернігівщині через війну без газопостачання тимчасово залишаються 14,3 тисяч споживачів. Робимо все, аби за найменшої можливості поновити доставку блакитного палива до їхніх осель.

20:45 Міський голова Корюківки Ратан Ахмедов закликав підприємців громади починати підготовку до посівної та потроху відновлювати роботу. Про це він повідомив у відеозверненні, опублікованому на його сторінці у Фейсбуці. Два тижні вимушеного простою тягнуть за собою збитки не лише для підприємців, а для бюджету України, а відповідно, і забезпечення ЗСУ, - сказав Ратан Ахмедов:

«Я прошу потихеньку-помаленьку це питання відновлювати. Але зрозумійте, що ми знаходимося за лінією фронту, і треба робити все, щоб окупант не міг використати ці матеріальні цінності для себе, особливо в цілях протидії нашим збройним силам».

Крім того, зазначив, що ворог б’є по критичній інфраструктурі, в першу чергу - об’єктам життєзабезпечення. Тому закликав людей бути готовими до часткового або повного відключення електропостачання: зробити запаси питної води та дров, повідомити старостам, якщо у вас є генератор чи паливо, а також допомогти координаційному штабу сформувати банк продуктів першої необхідності для нужденних.

18:50 Ворожий БМП-1 поповнить штат бойових машин захисників Чернігова. Про це повідомляють в управлінні сил ТрО «Північ». Деталей нині не розголошують, лиш що трофей дістали на околицях міста і тепер він боронитиме Чернігів. Вміст техніки, зокрема документи вивчаються.

Дванадцятий день збройного нападу. Чернігівщина. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ
Дванадцятий день збройного нападу. Чернігівщина. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ.

Дванадцятий день збройного нападу. Чернігівщина. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ
Дванадцятий день збройного нападу. Чернігівщина. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ.

16:26 Під завалами школи №18 рятувальники знайшли тіло чоловіка. Про це повідомила речниця ГУ ДСНС в області Ірина Щукіна. За її словами, наразі групи рятувальних робіт продовжують розбирати зруйновані конструкції школи.

Дванадцятий день збройного нападу. Чернігівщина. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ
Зруйнована школа №18. Фото: ГУ ДСНС в області

Також проводились пошукові роботи на місці зруйнованого будинку на вулиці Чорновола. Подальші роботи будуть здійснюватись за рішенням компетентної комісії.

Дванадцятий день збройного нападу. Чернігівщина. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ
Зруйнований будинок на вул. Чорновола. Фото: ГУ ДСНС в області

15:59 Чернігівський обласний центр крові 8 березня не працюватиме.

15:45 "Вони просто руйнують все на шляху".

Український біатлоніст, чернігівець Артем Прима записав емоційне звернення через вторгнення РФ. Детальніше тут.

15:06 Яка зараз ситуація в Прилуцькому районі, розповів в. о. голови Прилуцької військової адміністрації Володимир Чернов

«Вчора та сьогодні в Прилуцькому районі працювали ЗСУ, витіснили ворога із села Колісники. Була знищена ворожа техніка, яка була окопана, вони там деякий час знаходилися. Там у нас було найбільше скупчення ворожої техніки. Тепер облаштовуємо свої позиції в тому напрямку.

Дванадцятий день збройного нападу. Чернігівщина. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ
Знищена ворожа техніка.

Дванадцятий день збройного нападу. Чернігівщина. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ
Знищена ворожа техніка.

На сьогодні у таких населених пунктів як Ічня та Парафіївка є пряме сполучення із Прилуками. Наразі в Прилуцькому районі фактично відсутні такі територіальні громади, з якими немає сполучення. Всі громади під нашим контролем, ми працюємо. В нашому районі відсутній рух ворожих сил. Полонені є».

14:17 Жителі всієї Чернігівщини, практичної кожної громади, масово збирають підписи під зверненнями до лідерів США, Франції, Німеччини та інших країн НАТО. Прохання – запровадити безполітну зону над Україною. Адже останні кілька днів Чернігів практично безперервно обстрілюють з повітря. Більше читайте у статті.

13:49 Стадіон імені Гагаріна у Чернігові, на якому проводить домашні поєдинки футбольний клуб "Десна", зазнав руйнувань через обстріли російської армії. Детальніше тут.

13:23 Інформація від Генштабу ЗСУ станом на 12:00.

Противник продовжує наступальну операцію проти України, зосереджуючи основні зусилля на оточенні Києва, Харкова, Чернігова, Сум, Маріуполя, Миколаєва.

На Сіверському напрямку противник силами підрозділів зі складу двох загальновійськових армій та танкової дивізії Центрального воєнного округу основні зусилля зосередив на напрямках: н.п. Бровари – до 2 БТГр; в районах н.п. Семенівка, Мена, Бобровиця – до 3 БТГр; н.п. Бориспіль - до 4 БТГр.

Окупанти здійснюють спроби встановити контроль над Черніговом та зосереджують підрозділи 41-ї загальновійськової армії Центрального воєнного округу біля його південних околиць.

На окупованих територіях ворог намагається одразу встановити адміністративно-поліцейський режим за допомогою неприхованого терору, спрямованого на місцеве населення.

Незважаючи на велику кількість військ, окупанти мають низький морально-психологічний стан. Зазнаючи втрат, підрозділи противника втрачають наступальний потенціал та масово здаються у полон Захисникам України і цивільному населенню.

Ми захищаємо нашу українську землю! Україна – щит Європи та всього цивілізованого світу! Слава Україні!

12:23 Оновлений перелік аптек, які працюватимуть 7 березня у Чернігівській області, дивіться тут.

11:22 У Ніжинському районі збили ворожий безпілотник. Про це повідомив голова Чернігівської ОДА В'ячеслав Чаус.

Дванадцятий день збройного нападу. Чернігівщина. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ
Ворожий безпілотник. Фото: В'ячеслав Чаус

10:57 Перелік аптек ТОВ "Ліки України", які працюватимуть 7 березня в Чернігівській області, читайте за посиланням.

10:10 Робота магазинів і аптек у Чернігові 7 березня (ДОПОВНЮЄТЬСЯ)

Станом на 09:30 7 березня у Чернігові підтвердили намір працювати продовольчі магазина та аптеки за наступними адресами:

СОЮЗ (КВАРТАЛ)

Льотна, 5А

Рокоссовського, 35

Миру, 35, 61, 194

Перемоги, 67, 54

Мазепи, 25

Доценка, 19

Шевченка, 27, 51

Стахановців, 12а

АТБ

Ринкова, 10

Льотна, 6А

Миру, 194

СЕДАМ

Родимцева, 5

Миру, 42

Стрілецька

АПТЕКИ

Незалежності, 56 - є інсулін

пр-т Миру, 89 - є інсулін

пр-т Миру, 47 - є інсулін

вул. Перемоги, 18 - є інсулін

вул. Шевченка, 22

вул. Козацька, 3а

вул. Перемоги, 10

вул. Рокоссовського, 43

вул. Рокоссовського, 12

вул. Текстильників, 15 - є інсулін

Заклади торгівлі працюють за рішенням власників. Режим роботи буде залежати від ситуації у місті. При надходженні додаткової інформації пост буде доповнюватися.

9:37 У Чернігівській школі №19 внаслідок обстрілів виникла пожежа. Вчора ввечері влучили в дах будівлі, він загорівся. Про це Суспільному повідомила речниця ГУ ДСНС в області Ірина Щукіна. За її словами, травмувалася 1 людина. На місці пожежі працювали підрозділи ДСНС.

Дванадцятий день збройного нападу. Чернігівщина. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ
Пожежа у 19-ій школі.

Дванадцятий день збройного нападу. Чернігівщина. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ
Наслідки обстрілу школи №19.

Також була інформація, що снаряд влучив у школу №20. Як сказала Ірина Щукіна, пожежі там не було.

9:13 Інформація від Ніжинського міського голови Олександра Кодоли станом на ранок 7 березня

Дванадцятий день мужності ЗСУ, Тероборони, рятувальників, всіх, хто стоїть на захисті нашого Ніжина та України.

Кожен наш ранок розпочинається з оперативного вирішення потреб наших захисників, медичних закладів, соціально незахищених верств населення.

Сьогодні до нас прямує три вантажі гуманітарної допомоги (орієнтовно 50 тон) з Волині, Чернівців та Львова. В першу чергу ці речі будуть направлені нашим військовим та малозабезпеченим груп населення.

Медичні заклади працюють в звичному режимі. Сімейні амбулаторії працюють з 08:00 до 14:00.

Волонтери завжди готові допомогти всім, хто цього потребує.

Працюємо над відновленням інтернету. Сьогодні мають завершити роботи по відновленню мобільного зв'язку Водафон.

Датагруп та Юа сіті вже працюють.

Ми віримо в кожного ніжинця!

Ми переможемо!

8:50 Протягом минулої доби в області ліквідували 12 пожеж, з яких 10 внаслідок обстрілів та 2 з інших причин. Загинули три людини, травмувалися дві та 13 людей врятовано. Про це Суспільному повідомила речниця ГУ ДСНС в області Ірина Щукіна.

Загалом з початку військових дій виникло 139 пожеж, з яких: 107 внаслідок обстрілів та 32 з інших причин. Врятовані 43 людини, з них 10 дітей. Загинули 42 людини.

8:40 «Ворог всю ніч гатив по цивільним об‘єктам Чернігова», - голова облдержадміністрації В’ячеслав Чаус. В Чернігові мінус кілька шкіл, мінус садочок, прилітало в об’єкти інфраструктури. «Обленерго» і «Чернігівгаз» працюють над усуненням пошкоджень, які були нанесені ворогом.

Мое обращение к русским: «Русский солдат, чем больше ты уничтожаешь наш город, тем жёстче бл*дь и медленнее мы будем рвать тебя на куски. Приходи, мы тебя ждём, бл*дь».

8:30 В результаті обстрілу 6 березня суттєвого пошкодження зазнав водопровід в районі Бобровиця - від вул. Малиновського до села Новоселівка. Про це повідомляє КП “Чернігівводоканал”. Швидше за все, водопостачання буде перекрито найближчим часом, тому просимо зробити запаси питної води.

Друге проблемне місце - вул. Захисників України біля школи-сад №36. Мешканцям сусідніх п'ятиповерхівок також потрібно запастись водою. При підсиленні витоків можливе перекриття водопостачання.

Пошкоджені мережі:

  • Вул. Магістрацька, 3; (перекрито 2 вводи Д100);
  • Вул. Шевченка,28
  • (потребує ремонту);
  • Вул. Шевченка, 116 (пошкоджена мережа, без води вул. Кістяківських Д150);
  • Вул. Богуна, 44 (пошкоджена мережа),
  • Вул. Корольова, 48,
  • Вул. Трудова, 5а,
  • пров. Білоруський, 5;
  • Вул. Соснова кут Вул. Кібальчича (пошкоджена мережа);
  • Вул. Матросова, 13;
  • Вул. Незалежності, 32;
  • Вул. Елеваторна, 61;
  • Вул. Глібова - Мінська;
  • Вул. Гребінки, 24;
  • Проспект Миру, 249,
  • Вул. Самострова, 22;
  • Вул. Зах.України,12б ,
  • Вул. Б.Хмельницького,6,
  • Вул. Шевченка,246
  • Багатоповерхівки без водопостачання:
  • Вул. І. Богуна, 38,40,42,44,46.
  • Вул. В.Чорновола, 11,13,15;
  • проспект Миру, 277, 277-А
  • Приватні будинки без водопостачання:
  • Вул  Кістяківських;
  • Вул. Соснова;
  • Вул. Широка, 23 (від Любецької до Довгої, Андрія Мовчана);
  • ділянка водопроводу Глібова-Мінська ( вул. Глібова від вул. Костромська, до №71 по Глібова);
  • Вул. Елеваторна, 61 (вул. Елеваторна від №55 до кінця вулиці);
  • Вул. Б.Хмельницького,6 ( від вул. Глінки до вул. Верені)
  • Об'єкти інфраструктури без водопостачання:
  • Вул. Матросова, 13-А (ДНЗ№62);
  • проспект Миру, 249 ( завод "ЗАЗ", лікарня тубдиспансер, котельна по проспекту Миру, 249); Вул. Незалежності, 32 (магазин "Велмаркет");
  • Вул. Самострова, 22 (ДНЗ №32 по вул. Богуна, 27) ;
  • Об'єкти КП ЧЕРНІГІВВОДОКАНАЛ без напруги:
  • ВНС 4
  • ПНС Попова, 31а
  • КНС 4; КНС 8; КНС 14; КНС 16; КНС 17

Інші об'єкти КП "Чернігівводоканал" працюють. На переважній території міста Чернігова тиск води в мережі забезпечується.

На початок