Кулеба уперше від початку війни зустрінеться з Лавровим у Анкарі

Кулеба уперше від початку війни зустрінеться з Лавровим у Анкарі

Кулеба уперше від початку війни зустрінеться з Лавровим у Анкарі
. МЗС України

Уперше після нападу Росії на Україну міністри закордонних справ Дмитро Кулеба та Сергій Лавров проведуть переговори на урядовому рівні – зустріч очікується 10 березня в Анкарі.

Про це міністр закордонних справ України повідомив на брифінгу.

"Наразі планується на 10 число (березня – ред.), подивимося, якщо він прилетить в Анталію, я теж полечу, сядемо, поговоримо", – заявив Кулеба.

Він також подякував європейським партнерам за пророблену підтримку та нагадав, що зволікання з санкціями та допомогою продемонструє ворогу його вседозволеність.

"Я у жодному разі не хочу применшити ті рішення, які ухвалила європейський союз. Це потужно. Ми за це вдячні, але війна триває, значить мають бути нові санкції", – зазначив голова МЗС України.

Дату зустрічі Кулеби та Лаврова ще раніше назвав міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу. Сам Чавушоглу теж хоче взяти участь у розмові, оскільки Туреччина неодноразово пропонувала виступити посередником між Росією та Україною. А сам Ердоган нещодавно закликав до мирного врегулювання в телефонній розмові з президентом Росії Володимиром Путіним.

Що відомо

  • Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган у телефонній розмові з президентом Росії Володимиром Путіним 6 березня закликав до невідкладних кроків для забезпечення припинення вогню в Україні, відкриття гуманітарних коридорів та підписання мирної угоди.
  • За даними CNN, Росія найближчими днями планує відправити в Україну ще близько тисячі найманців та посилити інтенсивність наступальних операцій.
  • Президент України Володимир Зеленський заявив, що саміт НАТО 4 березня був слабким, а сам Альянс фактично дав "зелене світло" для подальших обстрілів з боку РФ, оскільки відмовився закривати небо надо Україною для російської авіації.

Читайте також

Переговори: другий раунд завершено, потрібних результатів немає — ОП

Обстріл Миколаєва, евакуація в Ірпені та треті переговори. Вторгнення РФ в Україну. День 12. Онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google

На початок