Нова Зеландія заборонила в’їзд російським та білоруським посадовцям

Нова Зеландія заборонила в’їзд російським та білоруським посадовцям

Нова Зеландія заборонила в’їзд російським та білоруським посадовцям
. Фото: Associated Press

Уряд Нової Зеландії вирішив заборонити в’їзд до країни 102 високопосадовцям Росії та Білорусі, причетним до збройної агресії проти України.

Про це повідомляє Міністерство закордонних справ та торгівлі країни.

"Нова Зеландія заборонила російським та білоруським особам, відповідальним за вторгнення в Україну, в’їздити до Нової Зеландії", — йдеться у повідомленні.

Як зазначили в міністерстві, до переліку увійшли, зокрема, російські політичні лідери. Серед них — президент РФ Володимир Путін, російський прем’єр Михайло Мішустін, голова МЗС РФ Сергій Лавров, міністр оборони Сергій Шойгу, директор ФСБ Олександр Бортніков, секретар Ради безпеки РФ Микола Патрушев та його заступник Дмитро Медвєдєв, а також засновник ПВК "Вагнер" Дмитро Уткін.

Із повним переліком підсанкційних осіб можна ознайомитись за посиланням.

Що відомо

  • 2 березня міністр транспорту Канади Омар Альгабра повідомив, що країни закрила порти для кораблів, що належать росіянам, а також влаштувала перевірку усієї власності олігархів РФ в країні.
  • Сполучені Штати закривають свій повітряний простір для російських літаків через вторгнення РФ до України.
  • 22 лютого президент США Джозеф Байден оголосив про перший пакет нових санкцій проти Росії. Йшлося про запровадження обмежень проти фінансових інституцій Росії та блокування сертифікації газогону "Північний потік-2". 24 лютого Байден заявив про запровадження нового пакету санкцій проти Росії. Зокрема, йдеться про експортні обмеження та санкції на експорт високотехнологічної продукції до РФ. Також розширено перелік підсанкційних російських банків та осіб.
  • 25 лютого США офіційно оголосили про запровадження санкцій проти президента Росії Володимира Путіна через російське вторгнення в Україну. Окрім США, санкції проти Путіна і Лаврова запровадили Велика Британія і Європейський Союз. Про аналогічні обмеження вже оголосила Канада.
  • Міністерка закордонних справ Австралії Меріс Пейн анонсувала санкції проти Росії через вторгнення в Україну. Вони стосуватимуться президента РФ Володимира Путіна, міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова і 339 російських депутатів та восьми російських олігархів.
  • Південна Корея теж вирішила долучитися до міжнародних санкцій проти Росії через повномасштабне вторгнення в Україну.
  • Швейцарська компанія, яка побудувала газопровід "Північний потік-2" з Росії до Німеччини, розглядає можливість подання заяви про неплатоспроможність, повідомляє Reuters.
  • Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн повідомила, що Євросоюз вирішив повністю закрити повітряний простір для російських літаків.
  • Постійні представники Європейського Союзу схвалили список із семи російських банків, які відключать від всесвітньої платіжної системи SWIFT.
  • Корпорація Boeing заявила, що припиняє обслуговування та технічну підтримку російських авіакомпаній через збройну агресію РФ проти України.
  • Швейцарія заморозить усі доступні криптовалютні активи, які належать росіянам і підприємствам РФ, що знаходяться під санкціями ЄС.

Читайте також

"Залізна завіса вже опустилася". Які компанії йдуть з Росії через її напад на Україну

Вторгнення Росії в Україну. День дев'ятий. Онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок